rask

Karamellisert ananas med chili og mynte

25 min

Dette er så utrolig godt, og enkelt!

Selv en litt umoden ananas får et helt nytt liv etter et karamelliserende opphold i pannen sammen med smør, sukker, chili, vanilje og lime. Et dryss med både mynte og koriander gir det lille ekstra, men også krydder som kardemomme, kanel, nellik og pepper passer utmerket.

Foto: Johanna Siring, Godt.no

277 har lagret denne
Karamellisert ananas toppet med chili og mynte

Dette er så utrolig godt, og enkelt!

Selv en litt umoden ananas får et helt nytt liv etter et karamelliserende opphold i pannen sammen med smør, sukker, chili, vanilje og lime. Et dryss med både mynte og koriander gir det lille ekstra, men også krydder som kardemomme, kanel, nellik og pepper passer utmerket.

Foto: Johanna Siring, Godt.no

277 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 stk ananas, stor
  • 1 stk rød chili
  • 1 - 1.5 dl sukker
  • 4 ss smør
  • 0.5 stk frø, fra vaniljestang
  • 1 stk lime
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull koriander, frisk
  • vaniljeis, eller kokossorbet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk ananas, stor
  • 1 stk rød chili
  • 1 - 1.5 dl sukker
  • 4 ss smør
  • 0.5 stk frø, fra vaniljestang
  • 1 stk lime
  • 1 håndfull mynteblader
  • 1 håndfull koriander, frisk
  • vaniljeis, eller kokossorbet
Skjær vekk topp og bunn på ananasen. Skjær av skallet med en skarp kniv (følg den naturlige fasongen så du ikke fjerner for mye av selve fruktkjøttet. Del ananasen i to på langs og skjær den i jevne «kløfter», fjern den tykke «stammen» i midten.
Del chilien i to, skrap vekk frøene og finhakk chilien.
Vend ananasen sammen med sukkeret.
Smelt smøret i en stor stekepanne. Legg i de sukrede ananaskløftene og stek dem gylne på begge sider (kanskje må du steke i to omganger). Tilsett chili og vanilje underveis i stekingen. Ananasen skal få en fin, gyllen og karamellisert farge (men pass på at sukkerert ikke svir seg). Press over limesaften og la alt koke sammen ti en tykk sirup (snurr på pannen underveis så alt blir godt blandet. Dryss til slutt over hakket mynte og koriander. Server ananasen varm med en stor kule is eller sorbet. Dryss over kokoschips til pynt.
woman cooking

Bon appetit!

Skjær vekk topp og bunn på ananasen. Skjær av skallet med en skarp kniv (følg den naturlige fasongen så du ikke fjerner for mye av selve fruktkjøttet. Del ananasen i to på langs og skjær den i jevne «kløfter», fjern den tykke «stammen» i midten.
Del chilien i to, skrap vekk frøene og finhakk chilien.
Vend ananasen sammen med sukkeret.
Smelt smøret i en stor stekepanne. Legg i de sukrede ananaskløftene og stek dem gylne på begge sider (kanskje må du steke i to omganger). Tilsett chili og vanilje underveis i stekingen. Ananasen skal få en fin, gyllen og karamellisert farge (men pass på at sukkerert ikke svir seg). Press over limesaften og la alt koke sammen ti en tykk sirup (snurr på pannen underveis så alt blir godt blandet. Dryss til slutt over hakket mynte og koriander. Server ananasen varm med en stor kule is eller sorbet. Dryss over kokoschips til pynt.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?