Til hovedinnhold

Aperol Spritz-dessert

2 h

Aperol Spritz-dessert er en kjempegod dessert inspirert av den populære, italienske drinken Aperol Spritz.

Desserten er som en ostekake i glass, med Aperol både i ostefromasjen og gelélaget. For øvrig smaker kaken nydelig av appelsin. På toppen er det laget isterninger av hvitvin. Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1275 brukere
Aperol Spritz-dessert
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Aperol Spritz-dessert er en kjempegod dessert inspirert av den populære, italienske drinken Aperol Spritz.

Desserten er som en ostekake i glass, med Aperol både i ostefromasjen og gelélaget. For øvrig smaker kaken nydelig av appelsin. På toppen er det laget isterninger av hvitvin. Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 1275 brukere

Ingredienser

5
porsjoner

Kjeksbunn

  • 120 g Bixit-kjeks, eller annen søt havrekjeks
  • 1 ts appelsinskall, finrevet

Ostefromasj

  • 200 g kremost
  • 3 dl lettrømme
  • 100 g melis
  • 1 ts appelsinskall, finrevet
  • 1 pakke appelsingelé, pulver
  • 1 dl vann, kokende
  • 1 dl appelsinjuice
  • 0.5 dl Aperol

Aperol-gelé

  • 4 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1.5 dl Aperol

Vin-isterninger

  • 4 dl hvitvin, søt
  • 1 ss sukker
  • 7 plate(r) gelatin

Pynt

  • 1 stk appelsin, i skiver
  • 5 stk mynteblader

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 120 g Bixit-kjeks, eller annen søt havrekjeks
  • 1 ts appelsinskall, finrevet

Ostefromasj

  • 200 g kremost
  • 3 dl lettrømme
  • 100 g melis
  • 1 ts appelsinskall, finrevet
  • 1 pakke appelsingelé, pulver
  • 1 dl vann, kokende
  • 1 dl appelsinjuice
  • 0.5 dl Aperol

Aperol-gelé

  • 4 plate(r) gelatin
  • 1.5 dl vann
  • 2 ss sukker
  • 1.5 dl Aperol

Vin-isterninger

  • 4 dl hvitvin, søt
  • 1 ss sukker
  • 7 plate(r) gelatin

Pynt

  • 1 stk appelsin, i skiver
  • 5 stk mynteblader
Knus kjeksen. Bland smulene med revet appelsinskall. Fordel kjekssmulene i bunnen på 5 dessertskåler eller glass.
Lag så ostefromasj. Pisk kremost, rømme, melis og revet appelsinskall sammen.
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Tilsett appelsinjuice og Aperol. Rør dette godt inn i kremostblandingen.
Fordel ostefromasj-blandingen over kjeksen i glassene. Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, så fromasjen stivner.
Lag Aperol-gelé ved å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokende vann. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp.
Bland så inn Aperol. Avkjøl blandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.
Ta glassene ut av kjøleskapet og fordel den flytende Aperol-geléen over ostefromasjen. Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la dem stå der over natten, så geléen stivner helt.
Lag vin-isterninger ved å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp halvparten av hvitvinen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vinen.
Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn resten av hvitvinen.
Hell blandingen i en firkantet form (ca. 15 x 20 cm). Bruk enten aluminiumsform eller form dekket med plastfolie. Sett formen i kjøleskapet over natten så geléen stivner helt.
Før servering tas glassene og formen med vin-geléen ut av kjøleskapet. Hvelv vin-geléen ut av formen og skjær i små terninger.
Pynt hvert glass med vin-isterninger, en kvart appelsinskive og et mynteblad.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen. Bland smulene med revet appelsinskall. Fordel kjekssmulene i bunnen på 5 dessertskåler eller glass.
Lag så ostefromasj. Pisk kremost, rømme, melis og revet appelsinskall sammen.
Løs opp appelsingelépulveret i kokende vann. Tilsett appelsinjuice og Aperol. Rør dette godt inn i kremostblandingen.
Fordel ostefromasj-blandingen over kjeksen i glassene. Sett glassene i kjøleskapet i noen timer, så fromasjen stivner.
Lag Aperol-gelé ved å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i kokende vann. Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp.
Bland så inn Aperol. Avkjøl blandingen til den er helt kald, men fortsatt flytende.
Ta glassene ut av kjøleskapet og fordel den flytende Aperol-geléen over ostefromasjen. Sett glassene forsiktig tilbake i kjøleskapet og la dem stå der over natten, så geléen stivner helt.
Lag vin-isterninger ved å bløtlegge gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter. Varm opp halvparten av hvitvinen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs dem opp i den varme vinen.
Tilsett sukkeret og rør til det løser seg opp. Bland så inn resten av hvitvinen.
Hell blandingen i en firkantet form (ca. 15 x 20 cm). Bruk enten aluminiumsform eller form dekket med plastfolie. Sett formen i kjøleskapet over natten så geléen stivner helt.
Før servering tas glassene og formen med vin-geléen ut av kjøleskapet. Hvelv vin-geléen ut av formen og skjær i små terninger.
Pynt hvert glass med vin-isterninger, en kvart appelsinskive og et mynteblad.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?