Aperol Spritz-dessert
Aperol Spritz-dessert er en kjempegod dessert inspirert av den populære, italienske drinken Aperol Spritz.
Desserten er som en ostekake i glass, med Aperol både i ostefromasjen og gelélaget. For øvrig smaker kaken nydelig av appelsin. På toppen er det laget isterninger av hvitvin. Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Aperol Spritz-dessert er en kjempegod dessert inspirert av den populære, italienske drinken Aperol Spritz.
Desserten er som en ostekake i glass, med Aperol både i ostefromasjen og gelélaget. For øvrig smaker kaken nydelig av appelsin. På toppen er det laget isterninger av hvitvin. Start kvelden i forveien med å lage desserten, for den bør stå i kjøleskapet over natten før servering.
Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.
Ingredienser
Kjeksbunn
- 120 g Bixit-kjeks, eller annen søt havrekjeks
- 1 ts appelsinskall, finrevet
Ostefromasj
- 200 g kremost
- 3 dl lettrømme
- 100 g melis
- 1 ts appelsinskall, finrevet
- 1 pakke appelsingelé, pulver
- 1 dl vann, kokende
- 1 dl appelsinjuice
- 0.5 dl Aperol
Aperol-gelé
- 4 plate(r) gelatin
- 1.5 dl vann
- 2 ss sukker
- 1.5 dl Aperol
Vin-isterninger
- 4 dl hvitvin, søt
- 1 ss sukker
- 7 plate(r) gelatin
Pynt
- 1 stk appelsin, i skiver
- 5 stk mynteblader
Slik gjør du:
Kjeksbunn
- 120 g Bixit-kjeks, eller annen søt havrekjeks
- 1 ts appelsinskall, finrevet
Ostefromasj
- 200 g kremost
- 3 dl lettrømme
- 100 g melis
- 1 ts appelsinskall, finrevet
- 1 pakke appelsingelé, pulver
- 1 dl vann, kokende
- 1 dl appelsinjuice
- 0.5 dl Aperol
Aperol-gelé
- 4 plate(r) gelatin
- 1.5 dl vann
- 2 ss sukker
- 1.5 dl Aperol
Vin-isterninger
- 4 dl hvitvin, søt
- 1 ss sukker
- 7 plate(r) gelatin
Pynt
- 1 stk appelsin, i skiver
- 5 stk mynteblader
