Til hovedinnhold

Peach melba

1 h
12 varer
90
Et brett med ferskener med iskuler på toppen.

Peach Melba er en av de store franske klassiske dessertene med posjerte fersken i sentrum - omkranset av bringebær og vaniljeis. Og nøttesmulene med en liten klype flaksalt gir ekstra krønsj og glede. Denne gangen har jeg brukt flate fersken, men de runde kan selvsagt også brukes.

Tips: Bruker du runde fersken kan du gjerne dele dem i to og fjerne steinen før posjering.

Ingredienser

4
porsjoner
  • 8 stk fersken, flate eller runde
  • 6 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 200 g bringebær

Til servering

  • sukker
  • vaniljeis
  • sitronmelisse, evt. sitrontimian/syreblader til pynt

Pistasj- og pekansmuler

  • 30 g pistasjkjerner
  • 30 g pekannøtter
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 klype flaksalt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 8 stk fersken, flate eller runde
  • 6 dl vann
  • 4 dl sukker
  • 2 ss sitronsaft
  • 0.5 stk vaniljestang
  • 200 g bringebær

Til servering

  • sukker
  • vaniljeis
  • sitronmelisse, evt. sitrontimian/syreblader til pynt

Pistasj- og pekansmuler

  • 30 g pistasjkjerner
  • 30 g pekannøtter
  • 1 ss smør
  • 1 ss sukker
  • 1 klype flaksalt
Hakk pistasj og pekannøtter. Smelt smøret i en liten panne og tilsett nøtter og sukker. Rør alt godt sammen til sukkeret har smeltet. Hell alt over på en tallerken så lenge og dryss over en klype salt.
Skyll ferskenene godt. Kok opp vann, sukker, sitronsaft og vanilje. La laken koke i fem minutter. Legg i ferskenene og la de småkoke i laken til de akkurat er møre (sjekk med en spiss kniv). Legg en tallerken eller lignende over ferskenene slik at de holder seg nede i laken mens de koker/posjerer.
Løft ferskenen opp av laken og kok ned laken til den tykner som sirup. Fjern skinnet på ferskenen og legg de tilbake i laken/sirupen og avkjøl (ferskenene kan serveres kalde eller lune).
Mos bringebærene med en gaffel og smak til med sukker. Server lune fersken med vaniljeis, moste bringebær og nøttesmuler.
woman cooking

Bon appetit!

Hakk pistasj og pekannøtter. Smelt smøret i en liten panne og tilsett nøtter og sukker. Rør alt godt sammen til sukkeret har smeltet. Hell alt over på en tallerken så lenge og dryss over en klype salt.
Skyll ferskenene godt. Kok opp vann, sukker, sitronsaft og vanilje. La laken koke i fem minutter. Legg i ferskenene og la de småkoke i laken til de akkurat er møre (sjekk med en spiss kniv). Legg en tallerken eller lignende over ferskenene slik at de holder seg nede i laken mens de koker/posjerer.
Løft ferskenen opp av laken og kok ned laken til den tykner som sirup. Fjern skinnet på ferskenen og legg de tilbake i laken/sirupen og avkjøl (ferskenene kan serveres kalde eller lune).
Mos bringebærene med en gaffel og smak til med sukker. Server lune fersken med vaniljeis, moste bringebær og nøttesmuler.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?