Peach melba
Peach Melba er en av de store franske klassiske dessertene med posjerte fersken i sentrum - omkranset av bringebær og vaniljeis. Og nøttesmulene med en liten klype flaksalt gir ekstra krønsj og glede. Denne gangen har jeg brukt flate fersken, men de runde kan selvsagt også brukes.
Tips: Bruker du runde fersken kan du gjerne dele dem i to og fjerne steinen før posjering.
Peach Melba er en av de store franske klassiske dessertene med posjerte fersken i sentrum - omkranset av bringebær og vaniljeis. Og nøttesmulene med en liten klype flaksalt gir ekstra krønsj og glede. Denne gangen har jeg brukt flate fersken, men de runde kan selvsagt også brukes.
Tips: Bruker du runde fersken kan du gjerne dele dem i to og fjerne steinen før posjering.
Ingredienser
- 8 stk fersken, flate eller runde
- 6 dl vann
- 4 dl sukker
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 stk vaniljestang
- 200 g bringebær
Til servering
- sukker
- vaniljeis
- sitronmelisse, evt. sitrontimian/syreblader til pynt
Pistasj- og pekansmuler
- 30 g pistasjkjerner
- 30 g pekannøtter
- 1 ss smør
- 1 ss sukker
- 1 klype flaksalt
Slik gjør du:
- 8 stk fersken, flate eller runde
- 6 dl vann
- 4 dl sukker
- 2 ss sitronsaft
- 0.5 stk vaniljestang
- 200 g bringebær
Til servering
- sukker
- vaniljeis
- sitronmelisse, evt. sitrontimian/syreblader til pynt
Pistasj- og pekansmuler
- 30 g pistasjkjerner
- 30 g pekannøtter
- 1 ss smør
- 1 ss sukker
- 1 klype flaksalt
