rask

Grillede jordbær med fløte og sirup

30 min

Jordbær som griller lynraskt, gjør at klassikeren jordbær med fløte plutselig blir en helt ny rett. Hvis du i tillegg bytter ut sukker med en ingefær- og koriandersirup så har du en frisk og spennende sommerdessert.

189 har lagret denne
Grillede jordbær med fløte og sirup

Jordbær som griller lynraskt, gjør at klassikeren jordbær med fløte plutselig blir en helt ny rett. Hvis du i tillegg bytter ut sukker med en ingefær- og koriandersirup så har du en frisk og spennende sommerdessert.

189 har lagret denne
4
porsjoner
  • 1 - 2 kurv jordbær
  • 2 dl fløte, evt. matfløte
  • Tørkede jordbær, knust, til pynt

Ingefær-og koriandersirup

  • 40 g ingefær, frisk
  • 1.5 dl vann
  • 1.5 dl sukker
  • 1 potte koriander
  • 0.5 stk lime
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 - 2 kurv jordbær
  • 2 dl fløte, evt. matfløte
  • Tørkede jordbær, knust, til pynt

Ingefær-og koriandersirup

  • 40 g ingefær, frisk
  • 1.5 dl vann
  • 1.5 dl sukker
  • 1 potte koriander
  • 0.5 stk lime

Ingefær og koriandersirup

Rens og finsnitt eller riv ingefæren. Kok opp vann, sukker og ingefær. La det koke noen minutter til sirupen tykner. Avkjøl sirupen og sil vekk ingefæren.
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sirupen sammen med frisk koriander (bruk også de myke stilkene) til en grønn og jevn «saus». Smak til med noen dråper limesaft.
Fjern stilkefestet på jordbærene og grill bærene raskt over høy varme til de får «grillmerker». Dette går fort så pass på at de ikke grilles for lenge og blir helt slappe.
Server de varme nygrillede bærene med kald fløte og ingefær- og koriandersirup. Knus over noen tørkede jordbær som pynt hvis du ønsker.
Tips: Sirupen kan lages god tid i forveien.
woman cooking

Bon appetit!

Ingefær og koriandersirup

Rens og finsnitt eller riv ingefæren. Kok opp vann, sukker og ingefær. La det koke noen minutter til sirupen tykner. Avkjøl sirupen og sil vekk ingefæren.
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sirupen sammen med frisk koriander (bruk også de myke stilkene) til en grønn og jevn «saus». Smak til med noen dråper limesaft.
Fjern stilkefestet på jordbærene og grill bærene raskt over høy varme til de får «grillmerker». Dette går fort så pass på at de ikke grilles for lenge og blir helt slappe.
Server de varme nygrillede bærene med kald fløte og ingefær- og koriandersirup. Knus over noen tørkede jordbær som pynt hvis du ønsker.
Tips: Sirupen kan lages god tid i forveien.

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?