Jordbær som griller lynraskt, gjør at klassikeren jordbær med fløte plutselig blir en helt ny rett. Hvis du i tillegg bytter ut sukker med en ingefær- og koriandersirup så har du en frisk og spennende sommerdessert.
Jordbær som griller lynraskt, gjør at klassikeren jordbær med fløte plutselig blir en helt ny rett. Hvis du i tillegg bytter ut sukker med en ingefær- og koriandersirup så har du en frisk og spennende sommerdessert.
Rens og finsnitt eller riv ingefæren. Kok opp vann, sukker og ingefær. La det koke noen minutter til sirupen tykner. Avkjøl sirupen og sil vekk ingefæren.
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sirupen sammen med frisk koriander (bruk også de myke stilkene) til en grønn og jevn «saus». Smak til med noen dråper limesaft.
Fjern stilkefestet på jordbærene og grill bærene raskt over høy varme til de får «grillmerker». Dette går fort så pass på at de ikke grilles for lenge og blir helt slappe.
Server de varme nygrillede bærene med kald fløte og ingefær- og koriandersirup. Knus over noen tørkede jordbær som pynt hvis du ønsker.
Tips: Sirupen kan lages god tid i forveien.
Bon appetit!
Ingefær og koriandersirup
Rens og finsnitt eller riv ingefæren. Kok opp vann, sukker og ingefær. La det koke noen minutter til sirupen tykner. Avkjøl sirupen og sil vekk ingefæren.
Bruk en stavmikser eller hurtigmikser og kjør sirupen sammen med frisk koriander (bruk også de myke stilkene) til en grønn og jevn «saus». Smak til med noen dråper limesaft.
Fjern stilkefestet på jordbærene og grill bærene raskt over høy varme til de får «grillmerker». Dette går fort så pass på at de ikke grilles for lenge og blir helt slappe.
Server de varme nygrillede bærene med kald fløte og ingefær- og koriandersirup. Knus over noen tørkede jordbær som pynt hvis du ønsker.