Sitron- og kokosbarer

4 timer

Her har du noen nydelige kaker, som opprinnelig kommer fra Australia, hvor de kalles «lemon and coconut slice». Kakene lages med knuste kjeks og kokos, som blandes med søt, kondensert melk og smør. Sitronsaft gir en frisk smak på kakene og glasuren.

Søt, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks, og har lysegul farge og en tykk, klissete konsistens (ikke forveksle dette med usøtet, kondensert melk, som har hvit farge og tyntflytende konsistens).

I den originale oppskriften brukes knuste «arrowroot biscuits», som er laget av stivelsen arrowroot (pilerot), men det går like fint å bruke Mariekjeks.

Sitron- og kokosbarer er lette å lage og de skal ikke stekes. Konsistensen på kakene blir herlig myk, og smakskombinasjonen sitron og kokos gjør kakene utrolig deilige!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

281 har lagret denne
Sitron- og kokosbarer

Her har du noen nydelige kaker, som opprinnelig kommer fra Australia, hvor de kalles «lemon and coconut slice». Kakene lages med knuste kjeks og kokos, som blandes med søt, kondensert melk og smør. Sitronsaft gir en frisk smak på kakene og glasuren.

Søt, kondensert melk kjøpes på hermetikkboks, og har lysegul farge og en tykk, klissete konsistens (ikke forveksle dette med usøtet, kondensert melk, som har hvit farge og tyntflytende konsistens).

I den originale oppskriften brukes knuste «arrowroot biscuits», som er laget av stivelsen arrowroot (pilerot), men det går like fint å bruke Mariekjeks.

Sitron- og kokosbarer er lette å lage og de skal ikke stekes. Konsistensen på kakene blir herlig myk, og smakskombinasjonen sitron og kokos gjør kakene utrolig deilige!

Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

281 har lagret denne
12
porsjoner
  • 300 g mariekjeks
  • 90 g kokos
  • 100 g smør
  • 300 g søt kondensert melk
  • 1 ts sitronskall, fint revet
  • 0.5 dl sitronsaft

Glasur

  • 300 g melis
  • 25 g smør
  • 4 ss sitronsaft

Pynt

  • 2 dl kokosflak
Unngå at skjermen går i dvale
  • 300 g mariekjeks
  • 90 g kokos
  • 100 g smør
  • 300 g søt kondensert melk
  • 1 ts sitronskall, fint revet
  • 0.5 dl sitronsaft

Glasur

  • 300 g melis
  • 25 g smør
  • 4 ss sitronsaft

Pynt

  • 2 dl kokosflak
Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med kokos. Tilsett smeltet smør og søtet, kondensert melk, og deretter revet sitronskall og presset sitronsaft. Kna blandingen raskt sammen.
Kle en firkantet form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha kjeksblandingen i formen og klem den jevnt utover med fingrene. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at kjeksblandingen stivner.
Pisk sammen melis, mykt smør og sitronsaft til en kremete glasur. Bre den over kaken i formen. Dryss over kokosflak til pynt. Sett formen tilbake i kjøleskapet i ca. 1 time.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i rektangulære barer.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen. Bland kjekssmulene med kokos. Tilsett smeltet smør og søtet, kondensert melk, og deretter revet sitronskall og presset sitronsaft. Kna blandingen raskt sammen.
Kle en firkantet form (20 x 20 cm) med bakepapir. Ha kjeksblandingen i formen og klem den jevnt utover med fingrene. Sett formen i kjøleskapet i minst 3 timer, slik at kjeksblandingen stivner.
Pisk sammen melis, mykt smør og sitronsaft til en kremete glasur. Bre den over kaken i formen. Dryss over kokosflak til pynt. Sett formen tilbake i kjøleskapet i ca. 1 time.
Løft kaken ut av formen ved å ta tak i bakepapiret. Skjær kaken opp i rektangulære barer.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?