Til hovedinnhold

Hjemmelaget brunost-marshmallows

45 min

Disse marshmallowsene er fylt med luftig vanilje og klissete brunost-karamel. De er myke og smelter i munnen. Spis de som de er, smelt dem over bålet til de er gylne, eller i en kopp varm sjokolade.

- Du vil aldri se på butikk-kjøote marshmallows på samme måte etter du har laget dine egne hjemme, sier Nevada Berg, som står bak oppsktiften.

Gir ca. 30 marshmallows.

Oppskrift fra Nevada Berg.

Lagret av 67 brukere
Hjemmelaget brunost-marshmallows

Disse marshmallowsene er fylt med luftig vanilje og klissete brunost-karamel. De er myke og smelter i munnen. Spis de som de er, smelt dem over bålet til de er gylne, eller i en kopp varm sjokolade.

- Du vil aldri se på butikk-kjøote marshmallows på samme måte etter du har laget dine egne hjemme, sier Nevada Berg, som står bak oppsktiften.

Gir ca. 30 marshmallows.

Oppskrift fra Nevada Berg.

Lagret av 67 brukere

Ingredienser

10
porsjoner

Maisstivelse-miks

  • 3 ss sukker, konditor
  • 3 ss maisstivelse

Brunost-karamell

  • 100 g sukker, granulert
  • 2 ss vann
  • 120 ml kremfløte
  • 100 g brunost, i skiver eller raspet

Marshmallows

  • 300 g sukker, granulert
  • 120 ml vann
  • 60 ml honning
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 3 stk gelatinplater, eller 21 gram gelatinpulver
  • 2.5 kopp vann, fordelt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Maisstivelse-miks

  • 3 ss sukker, konditor
  • 3 ss maisstivelse

Brunost-karamell

  • 100 g sukker, granulert
  • 2 ss vann
  • 120 ml kremfløte
  • 100 g brunost, i skiver eller raspet

Marshmallows

  • 300 g sukker, granulert
  • 120 ml vann
  • 60 ml honning
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 3 stk gelatinplater, eller 21 gram gelatinpulver
  • 2.5 kopp vann, fordelt
Smør en bakeform (22.5x32.5). Ta bakepapir i formen og smør oljen på.
Bland maisstivelse og konditori-sukker i en liten bolle. Strø litt i bakeformen, og spar resten til senere.
I en liten panne, bland sukker og vann. Kok over medium høy varme. Tilsett fløte og brunost og visp sammen til det er smeltet, godt blandet og litt tykkere. Cirka tre til fem minutter. Sett til siden.
I en medium kjele, bland granulert sukker, vann og honning over medium varme til sukkeret er oppøst. Øk varmen og la det putre. La det stå og putre uten å røre i rundt 12 minutter, eller til det viser 116 grader på et godteritermometer.
Legg gelatinplane i vann i fem minutter. Skvis vannet ut av platene og legg til 120 milliliter og rør for å løse opp. Om du bruker gelatinpulver, kan du strø det i en kopp kaldt vann for å løse opp.
Hell gelatin i en bolle. Når sukkeret når 116 grader, umiddelbart hell det inn i gelatinen. Det er varmt så vær forsiktig. Tilsett vaniljekstrakt og visp på lav hastighet i ett minutt, før du øker til medium høy hastighet. Visp i ti minutt eller til miksen er stiv, men mulig å spre.
Hell brunost-karamellen på toppen av marshmallow miksen, og bruk en stekespade eller slikkepott til å vende i en bevegelse som et åttetall. Vær forsiktig så du ikke blander det helt.
Hell i bakeformen, og dryss litt maisstivelse-miks. La det stå i kjøleskapet i to timer, eller til stivt.
Ta brunost-marshmallowen ut av formen, og skjær i firkanter. For oppbevaring, vend marshmallowsen i resten av maisstivelse-miksen for å unngå at det kleber seg, og oppbevar de i kjøleskapet i en uke.
woman cooking

Bon appetit!

Smør en bakeform (22.5x32.5). Ta bakepapir i formen og smør oljen på.
Bland maisstivelse og konditori-sukker i en liten bolle. Strø litt i bakeformen, og spar resten til senere.
I en liten panne, bland sukker og vann. Kok over medium høy varme. Tilsett fløte og brunost og visp sammen til det er smeltet, godt blandet og litt tykkere. Cirka tre til fem minutter. Sett til siden.
I en medium kjele, bland granulert sukker, vann og honning over medium varme til sukkeret er oppøst. Øk varmen og la det putre. La det stå og putre uten å røre i rundt 12 minutter, eller til det viser 116 grader på et godteritermometer.
Legg gelatinplane i vann i fem minutter. Skvis vannet ut av platene og legg til 120 milliliter og rør for å løse opp. Om du bruker gelatinpulver, kan du strø det i en kopp kaldt vann for å løse opp.
Hell gelatin i en bolle. Når sukkeret når 116 grader, umiddelbart hell det inn i gelatinen. Det er varmt så vær forsiktig. Tilsett vaniljekstrakt og visp på lav hastighet i ett minutt, før du øker til medium høy hastighet. Visp i ti minutt eller til miksen er stiv, men mulig å spre.
Hell brunost-karamellen på toppen av marshmallow miksen, og bruk en stekespade eller slikkepott til å vende i en bevegelse som et åttetall. Vær forsiktig så du ikke blander det helt.
Hell i bakeformen, og dryss litt maisstivelse-miks. La det stå i kjøleskapet i to timer, eller til stivt.
Ta brunost-marshmallowen ut av formen, og skjær i firkanter. For oppbevaring, vend marshmallowsen i resten av maisstivelse-miksen for å unngå at det kleber seg, og oppbevar de i kjøleskapet i en uke.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?