Bær med mascarponekrem og honning-karamell
Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskåla som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det er ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.
Kunne det friste med en raus skål røde bær med tykk og deilig mascarponekrem, toppet med en honning-karamellsaus med ei litta klunk dessertvin?
Tips: Mascarponekrem kan byttes ut med vaniljeyoghurt eller pisket rømme (smakt til med litt sukker eller melis).
Sausen kan lages uten vin, eller vinen kan erstattes med appelsinsaft.
Sommerens bær storkoser seg like mye i dessertskåla som på kakefatet, og jeg nyter hver eneste munnfull. Enten de er forsiktig høstet med store og små hender, eller varsomt løftet opp fra en disk, er det er ingen som helst tvil om at friske saftige bær og fløyelsmyk krem hører sammen. Med noen dråper sitron her og der kommer den deilige friskheten enda tydeligere frem - helt uten tegn til sure miner.
Kunne det friste med en raus skål røde bær med tykk og deilig mascarponekrem, toppet med en honning-karamellsaus med ei litta klunk dessertvin?
Tips: Mascarponekrem kan byttes ut med vaniljeyoghurt eller pisket rømme (smakt til med litt sukker eller melis).
Sausen kan lages uten vin, eller vinen kan erstattes med appelsinsaft.
Ingredienser
- 500 g bær, friske
- pistasjnøtter, eller ristede mandler
- mynteblader
Mascarponekrem
- 250 g mascarpone
- 2 dl fløte
- 50 g melis
- 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eller eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
- 2 ts sitronskall, finrevet
Honning-karamell
- 1.5 dl honning, flytende
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss dessertvin
- 0.5 stk vaniljestang, frøene
Slik gjør du:
- 500 g bær, friske
- pistasjnøtter, eller ristede mandler
- mynteblader
Mascarponekrem
- 250 g mascarpone
- 2 dl fløte
- 50 g melis
- 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eller eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
- 2 ts sitronskall, finrevet
Honning-karamell
- 1.5 dl honning, flytende
- 2 ss sitronsaft
- 2 ss dessertvin
- 0.5 stk vaniljestang, frøene
