rask

Bær med mascarponekrem og honning-karamell

25 min
Lagret av 225 brukere
Mascarponekrem med bær og honning
Lagret av 225 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g bær, friske
  • pistasjnøtter, eller ristede mandler
  • mynteblader

Mascarponekrem

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløte
  • 50 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eller eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 ts sitronskall, finrevet

Honning-karamell

  • 1.5 dl honning, flytende
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss dessertvin
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g bær, friske
  • pistasjnøtter, eller ristede mandler
  • mynteblader

Mascarponekrem

  • 250 g mascarpone
  • 2 dl fløte
  • 50 g melis
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene. Eller eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker
  • 2 ts sitronskall, finrevet

Honning-karamell

  • 1.5 dl honning, flytende
  • 2 ss sitronsaft
  • 2 ss dessertvin
  • 0.5 stk vaniljestang, frøene
Kok opp honningen i en liten kasserolle og la det koke et par minutter til honningen har fått en mørkere farge og blitt karamelliserte.
Tilsett sitronsaft, vin og vanilje.
La det koke litt videre til blandingen har sirupskonsistens. Avkjøl.
Visp sammen mascarpone, fløte, melis, vanilje og sitronskall til en tykk, myk krem. Vær litt forsiktig så du ikke pisker for mye, på grunn av høyt fettinnhold kan kremen lett «sprekke».
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp honningen i en liten kasserolle og la det koke et par minutter til honningen har fått en mørkere farge og blitt karamelliserte.
Tilsett sitronsaft, vin og vanilje.
La det koke litt videre til blandingen har sirupskonsistens. Avkjøl.
Visp sammen mascarpone, fløte, melis, vanilje og sitronskall til en tykk, myk krem. Vær litt forsiktig så du ikke pisker for mye, på grunn av høyt fettinnhold kan kremen lett «sprekke».
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
Rens og del bærene og fordel dem i passende skåler. Legg i en god klatt mascarponekrem og topp med honning-karamell. Pynt med litt hakket pistasj og noen mynteblader.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?