Til hovedinnhold

Enkel jordbærdessert i form

3 h

Enkel jordbærdessert i form er lett å lage. Den består av kjeksbunn, mascarponekrem, vaniljekrem og jordbær som legges lagvis i en form, og kombinasjonen er både sommerlig og herlig! 

Start gjerne dagen i forveien, slik at desserten får stått i kjøleskapet og blitt fastere i konsistensen. Da blir det lettere å skjære stykker som holder fasongen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 733 brukere
Enkel jordbærdessert i form
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Enkel jordbærdessert i form er lett å lage. Den består av kjeksbunn, mascarponekrem, vaniljekrem og jordbær som legges lagvis i en form, og kombinasjonen er både sommerlig og herlig! 

Start gjerne dagen i forveien, slik at desserten får stått i kjøleskapet og blitt fastere i konsistensen. Da blir det lettere å skjære stykker som holder fasongen.

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 733 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Kjeksbunn

  • 300 g Bixit-kjeks
  • 120 g smør

Vaniljekrem

  • 2.5 dl helmelk
  • 2.5 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 4 stykker eggeplomme
  • 35 g maisenna

Mascarponekrem

  • 5 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Jordbærfyll og -pynt

  • 3 kurv jordbær

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 300 g Bixit-kjeks
  • 120 g smør

Vaniljekrem

  • 2.5 dl helmelk
  • 2.5 dl kremfløte
  • 100 g sukker
  • 1 ss vaniljeekstrakt
  • 4 stykker eggeplomme
  • 35 g maisenna

Mascarponekrem

  • 5 dl kremfløte
  • 250 g mascarpone
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Jordbærfyll og -pynt

  • 3 kurv jordbær
Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press blandingen utover i bunnen av en ildfast form, ca. 20 x 30 cm. Spar litt kjekssmuler til pynt og sett formen i kjøleskapet i et par timer.
Til vaniljekremen has melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen.
Rør sammen eggeplommer og maisenna i en bolle. Tilsett litt av den varme fløtemelken og rør blandingen jevn. Fortsett med å spe med litt og litt av den varme fløtemelken av gangen og rør godt.
Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp på nytt under stadig visping. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, vil du se at vaniljekremen tykner. La kremen koke noen sekunder under kraftig visping og ta så kjelen av platen.
Ha kremen i en flat skål, dekk til med plastfolie og avkjøl vaniljekremen i kjøleskapet i et par timer til den er helt kald.
Til mascarponekremen piskes kremfløte, mascarpone, melis og vanilje sammen til du får en stiv krem.
Rens jordbærene og del dem i skiver.
Finn frem den ildfaste formen med kjeksbunnen, som har stått i kjøleskapet. Fordel over halvparten av mascarponekremen. Dekk med et lag jordbærskiver. Fordel over vaniljekremen.
Dekk med et nytt lag jordbærskiver. Ha så over resten av mascarponekremen. Dekk til formen med plastfolie, og la den stå kaldt i minst 4 timer og gjerne over natten.
Fjern folien og pynt toppen med kjekssmuler og jordbær. Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Knus kjeksen og bland med smeltet smør. Press blandingen utover i bunnen av en ildfast form, ca. 20 x 30 cm. Spar litt kjekssmuler til pynt og sett formen i kjøleskapet i et par timer.
Til vaniljekremen has melk, fløte, sukker og vanilje i en kjele. Gi blandingen et oppkok og ta kjelen av platen.
Rør sammen eggeplommer og maisenna i en bolle. Tilsett litt av den varme fløtemelken og rør blandingen jevn. Fortsett med å spe med litt og litt av den varme fløtemelken av gangen og rør godt.
Ha så hele blandingen tilbake i kjelen og varm opp på nytt under stadig visping. Når blandingen nærmer seg kokepunktet, vil du se at vaniljekremen tykner. La kremen koke noen sekunder under kraftig visping og ta så kjelen av platen.
Ha kremen i en flat skål, dekk til med plastfolie og avkjøl vaniljekremen i kjøleskapet i et par timer til den er helt kald.
Til mascarponekremen piskes kremfløte, mascarpone, melis og vanilje sammen til du får en stiv krem.
Rens jordbærene og del dem i skiver.
Finn frem den ildfaste formen med kjeksbunnen, som har stått i kjøleskapet. Fordel over halvparten av mascarponekremen. Dekk med et lag jordbærskiver. Fordel over vaniljekremen.
Dekk med et nytt lag jordbærskiver. Ha så over resten av mascarponekremen. Dekk til formen med plastfolie, og la den stå kaldt i minst 4 timer og gjerne over natten.
Fjern folien og pynt toppen med kjekssmuler og jordbær. Oppbevar desserten i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?