Til hovedinnhold
rask

Gratinerte jordbær

20 min

Jordbær er virkelig en av sommerens absolutte høydepunkt! Og gratinerte jordbær, det er forbausende enkelt og knasende godt med sprøtt «lokk». Tips: Har du ikke en brenner kan du sette desserten under grillelementet i ovnen til sukkeret har smeltet. Pass da på at du bruker skåler som tåler varmen!  

Lagret av 206 brukere
Gratinerte jordbær

Jordbær er virkelig en av sommerens absolutte høydepunkt! Og gratinerte jordbær, det er forbausende enkelt og knasende godt med sprøtt «lokk». Tips: Har du ikke en brenner kan du sette desserten under grillelementet i ovnen til sukkeret har smeltet. Pass da på at du bruker skåler som tåler varmen!  

Lagret av 206 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 500 g jordbær, rensede
  • 1 dl fløte
  • 3 dl vaniljekrem, tykk
  • 2 ts appelsinskall, revet
  • sukker, til glasering, gjerne cassonade-sukker

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g jordbær, rensede
  • 1 dl fløte
  • 3 dl vaniljekrem, tykk
  • 2 ts appelsinskall, revet
  • sukker, til glasering, gjerne cassonade-sukker
Del jordbærene i båter eller skiver og fordel bærene i passende serveringsskåler.
Visp fløten til krem. Rør appelsinskallet sammen med vaniljekremen og vend inn kremen.
Topp bærene med en raus skje krem, dryss over et jevnt lag med sukker og karamelliser med en créme brûlée-brenner.
woman cooking

Bon appetit!

Del jordbærene i båter eller skiver og fordel bærene i passende serveringsskåler.
Visp fløten til krem. Rør appelsinskallet sammen med vaniljekremen og vend inn kremen.
Topp bærene med en raus skje krem, dryss over et jevnt lag med sukker og karamelliser med en créme brûlée-brenner.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?