Tiramisu med pasjonsfrukt
7 h
Tiramisu med pasjonsfrukt kan anbefales på det varmeste. Helt uten kaffe, men med masse deilig pasjonsfrukt.
Pasjonsfruktlikør kan utelates eller byttes ut med brun rom hvis ønskelig.
Lagret av 283 brukere
Tiramisu med pasjonsfrukt kan anbefales på det varmeste. Helt uten kaffe, men med masse deilig pasjonsfrukt.
Pasjonsfruktlikør kan utelates eller byttes ut med brun rom hvis ønskelig.
Lagret av 283 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 0.5 dl vann
- 0.5 dl sukker
- 1.5 dl pasjonsfruktsaft
- 2 ss likør, passoa (pasjonsfruktlikør), evt. brun rom
- 1.25 dl sukker, finkornet
- 3 stykker egg, store
- 0.5 stk vaniljestang
- 500 g mascarpone
- 14 stykker kjeks, lady fingers/savoardi-kjeks
- hvit sjokolade, revet, til pynt
- pasjonsfruktsaus, til servering
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 0.5 dl vann
- 0.5 dl sukker
- 1.5 dl pasjonsfruktsaft
- 2 ss likør, passoa (pasjonsfruktlikør), evt. brun rom
- 1.25 dl sukker, finkornet
- 3 stykker egg, store
- 0.5 stk vaniljestang
- 500 g mascarpone
- 14 stykker kjeks, lady fingers/savoardi-kjeks
- hvit sjokolade, revet, til pynt
- pasjonsfruktsaus, til servering
Bland vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst.
Avkjøl sukkerlaken og bland den sammen med pasjonsfruktsaft og likør.
Skill eggene. Visp eggeplommene sammen med 1 dl sukker og frøene fra vaniljestangen til tykk og lysegul eggedosis.
Visp eggehvitene til luftig marengs sammen med resten av sukkeret.
Rør mascarponen glatt og vend den sammen med marengsen. Vend til slutt inn eggedosisen.
Dypp kjeksen i pasjonsfruktlaken. La dem ligge i laken til kjeksen har suget til seg en del væsken, uten at de har blitt helt bløte.
Bruk en passende form og legg kjeks og krem lagvis i formen. Avslutt med krem.
La desserten stå i kjøleskapet i minst seks timer før servering. Topp med revet hvit sjokolade og server pasjonsfruktsaus ved siden av.

Bon appetit!
Bland vann og sukker i en kasserolle. Kok opp og la det småkoke til alt sukkeret er oppløst.
Avkjøl sukkerlaken og bland den sammen med pasjonsfruktsaft og likør.
Skill eggene. Visp eggeplommene sammen med 1 dl sukker og frøene fra vaniljestangen til tykk og lysegul eggedosis.
Visp eggehvitene til luftig marengs sammen med resten av sukkeret.
Rør mascarponen glatt og vend den sammen med marengsen. Vend til slutt inn eggedosisen.
Dypp kjeksen i pasjonsfruktlaken. La dem ligge i laken til kjeksen har suget til seg en del væsken, uten at de har blitt helt bløte.
Bruk en passende form og legg kjeks og krem lagvis i formen. Avslutt med krem.
La desserten stå i kjøleskapet i minst seks timer før servering. Topp med revet hvit sjokolade og server pasjonsfruktsaus ved siden av.