Tilslørte bananer med karamell
Prøv tilslørte bananer med karamell!
Bananer og krem er en kombinasjon mange liker. Sammen med rosinboller i skiver, tykk karamellsaus med en klype salt og litt hakkede peanøtter eller mandler, blir bananer og krem til den nye desserten tilslørte bananer med karamell.
Fløten er byttet ut med crème fraîche som piskes tykk med litt brunt sukker, vanilje og en klunk brun rom. Rosinboller kan erstattes med andre boller, julekake, brioche, sukkerbrød eller fingerkjeks.
Prøv tilslørte bananer med karamell!
Bananer og krem er en kombinasjon mange liker. Sammen med rosinboller i skiver, tykk karamellsaus med en klype salt og litt hakkede peanøtter eller mandler, blir bananer og krem til den nye desserten tilslørte bananer med karamell.
Fløten er byttet ut med crème fraîche som piskes tykk med litt brunt sukker, vanilje og en klunk brun rom. Rosinboller kan erstattes med andre boller, julekake, brioche, sukkerbrød eller fingerkjeks.
Ingredienser
Butterscotch karamellsaus
- 200 g brunt sukker
- 2 ss mørk sirup
- 2 dl fløte
- 60 g smør
- 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
- 1 klype salt
Tilslørte bananer
- 3 stykker boller, eller lignende bakverk
- 6 dl crème fraîche
- 4 ss brunt sukker
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
- 3 stykker banan
- 4 ss peanøtter, hakkede, salte, eller mandler
Slik gjør du:
Butterscotch karamellsaus
- 200 g brunt sukker
- 2 ss mørk sirup
- 2 dl fløte
- 60 g smør
- 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
- 1 klype salt
Tilslørte bananer
- 3 stykker boller, eller lignende bakverk
- 6 dl crème fraîche
- 4 ss brunt sukker
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 2 ss rom, brun, evt konjakk eller whisky
- 3 stykker banan
- 4 ss peanøtter, hakkede, salte, eller mandler
