Til hovedinnhold

Riskrem med karamellsaus

45 min

Dette er en av Ida Gran-Jansens julefavoritter - nemlig riskrem med karamellsaus. 

– Denne retten lager jeg til julaften, som dessert. Det er tradisjonell riskrem, men med karamellsaus i stedet for den tradisjonelle røde sausen.

– Jeg serverer karamellsausen ved siden av, og pleier også å sette frem rørte jordbær i tillegg i tilfelle folk savner det, tipser hun. 

Oppskrift og foto: Ida Gran-Jansen/fra boken «Julemat - helt enkelt»

Lagret av 250 brukere
Riskrem med karamellsaus

Dette er en av Ida Gran-Jansens julefavoritter - nemlig riskrem med karamellsaus. 

– Denne retten lager jeg til julaften, som dessert. Det er tradisjonell riskrem, men med karamellsaus i stedet for den tradisjonelle røde sausen.

– Jeg serverer karamellsausen ved siden av, og pleier også å sette frem rørte jordbær i tillegg i tilfelle folk savner det, tipser hun. 

Oppskrift og foto: Ida Gran-Jansen/fra boken «Julemat - helt enkelt»

Lagret av 250 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Riskrem

  • 600 - 700 g kokt risgrøt
  • 6 dl kremfløte
  • 50 g sukker

Karamellsaus

  • 200 g sukker
  • 5 ss vann
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 1 - 1.5 ts salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Riskrem

  • 600 - 700 g kokt risgrøt
  • 6 dl kremfløte
  • 50 g sukker

Karamellsaus

  • 200 g sukker
  • 5 ss vann
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 1 - 1.5 ts salt

Riskrem

Lag grøt som anvist på pakken. Avkjøl.
Visp fløte og sukker til krem og vend dette inn i den avkjølte grøten.

Karamellsaus

Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en gyllen farge.
Trekk kjelen av platen og rør inn smør, kremfløte og salt.
Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellsausen i 3 minutter. Avkjøl karamellen.
Rør halvparten av karamellsausen inn i riskremen og server resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Riskrem

Lag grøt som anvist på pakken. Avkjøl.
Visp fløte og sukker til krem og vend dette inn i den avkjølte grøten.

Karamellsaus

Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en gyllen farge.
Trekk kjelen av platen og rør inn smør, kremfløte og salt.
Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellsausen i 3 minutter. Avkjøl karamellen.
Rør halvparten av karamellsausen inn i riskremen og server resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?