Riskrem med karamellsaus
Dette er en av Ida Gran-Jansens julefavoritter - nemlig riskrem med karamellsaus.
– Denne retten lager jeg til julaften, som dessert. Det er tradisjonell riskrem, men med karamellsaus i stedet for den tradisjonelle røde sausen.
– Jeg serverer karamellsausen ved siden av, og pleier også å sette frem rørte jordbær i tillegg i tilfelle folk savner det, tipser hun.
Oppskrift og foto: Ida Gran-Jansen/fra boken «Julemat - helt enkelt»
Dette er en av Ida Gran-Jansens julefavoritter - nemlig riskrem med karamellsaus.
– Denne retten lager jeg til julaften, som dessert. Det er tradisjonell riskrem, men med karamellsaus i stedet for den tradisjonelle røde sausen.
– Jeg serverer karamellsausen ved siden av, og pleier også å sette frem rørte jordbær i tillegg i tilfelle folk savner det, tipser hun.
Oppskrift og foto: Ida Gran-Jansen/fra boken «Julemat - helt enkelt»
Riskrem
- 600 - 700 g kokt risgrøt
- 6 dl kremfløte
- 50 g sukker
Karamellsaus
- 200 g sukker
- 5 ss vann
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 - 1.5 ts salt
Riskrem
- 600 - 700 g kokt risgrøt
- 6 dl kremfløte
- 50 g sukker
Karamellsaus
- 200 g sukker
- 5 ss vann
- 100 g smør
- 2 dl kremfløte
- 1 - 1.5 ts salt
Riskrem
Karamellsaus
