Riskrem med karamellsaus

45 min
264 har lagret denne
Riskrem med karamellsaus
264 har lagret denne
4
porsjoner

Riskrem

  • 600 - 700 g kokt risgrøt
  • 6 dl kremfløte
  • 50 g sukker

Karamellsaus

  • 200 g sukker
  • 5 ss vann
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 1 - 1.5 ts salt
Unngå at skjermen går i dvale

Riskrem

  • 600 - 700 g kokt risgrøt
  • 6 dl kremfløte
  • 50 g sukker

Karamellsaus

  • 200 g sukker
  • 5 ss vann
  • 100 g smør
  • 2 dl kremfløte
  • 1 - 1.5 ts salt

Riskrem

Lag grøt som anvist på pakken. Avkjøl.
Visp fløte og sukker til krem og vend dette inn i den avkjølte grøten.

Karamellsaus

Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en gyllen farge.
Trekk kjelen av platen og rør inn smør, kremfløte og salt.
Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellsausen i 3 minutter. Avkjøl karamellen.
Rør halvparten av karamellsausen inn i riskremen og server resten ved siden av.
woman cooking

Bon appetit!

Riskrem

Lag grøt som anvist på pakken. Avkjøl.
Visp fløte og sukker til krem og vend dette inn i den avkjølte grøten.

Karamellsaus

Rør sammen sukker og vann i en liten kjele. Kok opp og la koke på høy varme (uten å røre) til sukkeret har fått en gyllen farge.
Trekk kjelen av platen og rør inn smør, kremfløte og salt.
Sett kjelen tilbake på platen og småkok karamellsausen i 3 minutter. Avkjøl karamellen.
Rør halvparten av karamellsausen inn i riskremen og server resten ved siden av.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?