Friske epler og karamell i tre varianter får du når du trekker epler i karamell-lake, topper dem en tykk toffee-saus og drysser over hjemmelaget hasselnøtt-krokan. Søtt, sprøtt og eplegodt!
Tips: Bruk faste epler. «Melne» epler kan fort koke i stykker. Sjokoladekakesmuler er supert som ekstra dryss.
Friske epler og karamell i tre varianter får du når du trekker epler i karamell-lake, topper dem en tykk toffee-saus og drysser over hjemmelaget hasselnøtt-krokan. Søtt, sprøtt og eplegodt!
Tips: Bruk faste epler. «Melne» epler kan fort koke i stykker. Sjokoladekakesmuler er supert som ekstra dryss.
Skrell eplene, men la stilken sitte på. Prøv å fjerne det meste av kjernehuset (forsiktig) fra undersiden.
Smelt sukkeret til karamell i en tykkbunnet kasserolle.
Kok ut karamellen med eplemost (eller vann) og legg eplene og en bit kanelstang i karamellsausen/kokelaken. La eplene trekke/syde i til de blir knapt møre, cirka 25 minutter. Legg på et «lokk» av bakepapir slik at eplene ikke flyter opp. Hvis du ikke skal bruke eplene med det samme, kan de avkjøles i laken.
Kok opp fløten til sausen, sett kasserollen til side så lenge. Smelt sukkeret til gyllen karamell.
Rør inn den varme fløten og la det koke til tykk karamellsaus, rør med en tresleiv. Rør inn smør og salt. Avkjøl karamellsausen. (Eventuelle sukkerklumper i sausen kan siles bort.)
Lag krokanen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene. Når alle nøttene er dekket av karamell heller du de utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender opp i en klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp (en «brødkniv» egner seg godt til den jobben).
Bon appetit!
Skrell eplene, men la stilken sitte på. Prøv å fjerne det meste av kjernehuset (forsiktig) fra undersiden.
Smelt sukkeret til karamell i en tykkbunnet kasserolle.
Kok ut karamellen med eplemost (eller vann) og legg eplene og en bit kanelstang i karamellsausen/kokelaken. La eplene trekke/syde i til de blir knapt møre, cirka 25 minutter. Legg på et «lokk» av bakepapir slik at eplene ikke flyter opp. Hvis du ikke skal bruke eplene med det samme, kan de avkjøles i laken.
Kok opp fløten til sausen, sett kasserollen til side så lenge. Smelt sukkeret til gyllen karamell.
Rør inn den varme fløten og la det koke til tykk karamellsaus, rør med en tresleiv. Rør inn smør og salt. Avkjøl karamellsausen. (Eventuelle sukkerklumper i sausen kan siles bort.)
Lag krokanen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene. Når alle nøttene er dekket av karamell heller du de utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender opp i en klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp (en «brødkniv» egner seg godt til den jobben).