Tilslørte plommepiker
Tilslørte plommepiker er bondepikenes søster. Fargerik og lekker, med sprø smuler, vispet krem og litt kanel og vanilje i kompotten.
Denne oppskriftens ekstra ingrediens er noen spede rosmarinblader. Plommer og rosmarin er en svært god kombinasjon, men rosmarinbruken må være forsiktig. Det er plommene som skal skinne!
Brødsmuler kan erstattes med knuste søte kjeks. De trenger ikke å stekes. Du kan også variere ved å bruke litt kakesmuler, nøtter, kokos eller havregryn.
Tilslørte plommepiker er bondepikenes søster. Fargerik og lekker, med sprø smuler, vispet krem og litt kanel og vanilje i kompotten.
Denne oppskriftens ekstra ingrediens er noen spede rosmarinblader. Plommer og rosmarin er en svært god kombinasjon, men rosmarinbruken må være forsiktig. Det er plommene som skal skinne!
Brødsmuler kan erstattes med knuste søte kjeks. De trenger ikke å stekes. Du kan også variere ved å bruke litt kakesmuler, nøtter, kokos eller havregryn.
- 1 kg plommer
- 1 stk vaniljestang
- 150 g sukker
- 1 dl vann, eller søt hvitvin
- 1 bit kanelstang
- 1.5 ss potetmel, til jevning
- 0.25 stk sitron, saften
- 3 dl loffsmuler, eller brødsmuler
- 3 ss smør
- 4 ss sukker
- 3 dl fløte
- 1 kg plommer
- 1 stk vaniljestang
- 150 g sukker
- 1 dl vann, eller søt hvitvin
- 1 bit kanelstang
- 1.5 ss potetmel, til jevning
- 0.25 stk sitron, saften
- 3 dl loffsmuler, eller brødsmuler
- 3 ss smør
- 4 ss sukker
- 3 dl fløte
