Jordbær med fløte, ristede mandler og karamellisert hvit sjokolade

60 min

En spennende vri på den klassiske desserten "jordbær med fløte". Her serveres de med ristede mandler og karamellisert hvit sjokolade.
Karamellisert hvit sjokolade kan også kjøpes ferdig, men det er gøy å lage det selv. Den kan fint lages godt tid i forveien. Oppbevares kjølig.

106 har lagret denne
Jordbær med fløte, ristede mandler og karamellisert hvit sjokolade

En spennende vri på den klassiske desserten "jordbær med fløte". Her serveres de med ristede mandler og karamellisert hvit sjokolade.
Karamellisert hvit sjokolade kan også kjøpes ferdig, men det er gøy å lage det selv. Den kan fint lages godt tid i forveien. Oppbevares kjølig.

106 har lagret denne
4
porsjoner
  • jordbær
  • 2 dl mandler, hakkede eller skivede
  • 2 ss melis
  • 200 g hvit sjokolade
  • mynteblader, til pynt
  • spiselige blomster, til pynt
Unngå at skjermen går i dvale
  • jordbær
  • 2 dl mandler, hakkede eller skivede
  • 2 ss melis
  • 200 g hvit sjokolade
  • mynteblader, til pynt
  • spiselige blomster, til pynt
Ha mandlene over i en varm, tørr stekepanne. Dryss/sikt over melis og rist eller stek mandlene under omrøring til mandlene er gylne og melisen har smeltet (omtrent som til brente mandler). Hell mandlene over på bakepapir.
Varm ovnen til 115 grader. Hakk sjokoladen og ha den over på et stekebrett med bakepapir (eller bruk en ildfast form). Sett brettet i ovnen og rør om i sjokoladen når den har smeltet.
Fortsett å «steke» sjokoladen til den blir gyllen og karamellisert, det tar omtrent 45 minutter. Rør jevnlig (hvert 10-12 minutt). Først vil sjokoladen smelte, så vil den klumpe seg og bli grynete, og så vil den smelte igjen. Både fargen og smaken kan minne om prim.
Avkjøl den karamelliserte sjokoladen og hakk den opp i småbiter før servering.
Server rensede og delte jordbær med kald fløte, ristede mandler og karamellisert hvit sjokolade.
woman cooking

Bon appetit!

Ha mandlene over i en varm, tørr stekepanne. Dryss/sikt over melis og rist eller stek mandlene under omrøring til mandlene er gylne og melisen har smeltet (omtrent som til brente mandler). Hell mandlene over på bakepapir.
Varm ovnen til 115 grader. Hakk sjokoladen og ha den over på et stekebrett med bakepapir (eller bruk en ildfast form). Sett brettet i ovnen og rør om i sjokoladen når den har smeltet.
Fortsett å «steke» sjokoladen til den blir gyllen og karamellisert, det tar omtrent 45 minutter. Rør jevnlig (hvert 10-12 minutt). Først vil sjokoladen smelte, så vil den klumpe seg og bli grynete, og så vil den smelte igjen. Både fargen og smaken kan minne om prim.
Avkjøl den karamelliserte sjokoladen og hakk den opp i småbiter før servering.
Server rensede og delte jordbær med kald fløte, ristede mandler og karamellisert hvit sjokolade.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?