Til hovedinnhold

Tilslørte bondepiker med mango og havre

30 min

Tilslørte bondepiker med mango og havre er en litt annerledes vri på tilslørte bondepiker. Vanligvis består desserten av eplemos som legges lagvis med krem og stekt kavring. Her har jeg laget en vri med mango som er surret i kanelsirup, og som legges lagvis med vaniljekesam og havregryn som jeg har stekt i sirup og kardemomme.

En veldig smakfull kombinasjon! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 322 brukere
Tilslørte bondepiker med mango og havre
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Tilslørte bondepiker med mango og havre er en litt annerledes vri på tilslørte bondepiker. Vanligvis består desserten av eplemos som legges lagvis med krem og stekt kavring. Her har jeg laget en vri med mango som er surret i kanelsirup, og som legges lagvis med vaniljekesam og havregryn som jeg har stekt i sirup og kardemomme.

En veldig smakfull kombinasjon! 

Oppskrift: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 322 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Mango i kanelsirup

  • 4 stykker mango
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts kanel
  • 4 stykker kanelstang

Stekte havergryn

  • 3 dl store havregryn
  • 1.5 dl lønnesirup
  • 1 ts kardemomme

Vaniljekesam

  • 3 dl vaniljekesam

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Mango i kanelsirup

  • 4 stykker mango
  • 1 dl sukker
  • 1 dl vann
  • 1 ts kanel
  • 4 stykker kanelstang

Stekte havergryn

  • 3 dl store havregryn
  • 1.5 dl lønnesirup
  • 1 ts kardemomme

Vaniljekesam

  • 3 dl vaniljekesam
Skrell og rens mango og del i terninger. Ha dette i en stekepanne.
Skrell og rens mango og del i terninger. Ha dette i en stekepanne.
Ha sukker, vann og kanel i en liten kjele og gi blandingen et oppkok. Hell dette over mangobitene. La mangobitene surre i kanelsirupen i noen minutter.
Ha havregryn i en kjele med lønnesirup og kardemomme. Varm opp under omrøring til sirupen har trukket godt inn i havregrynene og de blir lett stekt.
Ha havregryn i en kjele med lønnesirup og kardemomme. Varm opp under omrøring til sirupen har trukket godt inn i havregrynene og de blir lett stekt.
Finn frem serveringsglass og legg mango, stekte havregryn og vaniljekesam lagvis i glassene.
Finn frem serveringsglass og legg mango, stekte havregryn og vaniljekesam lagvis i glassene.
woman cooking

Bon appetit!

Skrell og rens mango og del i terninger. Ha dette i en stekepanne.
Skrell og rens mango og del i terninger. Ha dette i en stekepanne.
Ha sukker, vann og kanel i en liten kjele og gi blandingen et oppkok. Hell dette over mangobitene. La mangobitene surre i kanelsirupen i noen minutter.
Ha havregryn i en kjele med lønnesirup og kardemomme. Varm opp under omrøring til sirupen har trukket godt inn i havregrynene og de blir lett stekt.
Ha havregryn i en kjele med lønnesirup og kardemomme. Varm opp under omrøring til sirupen har trukket godt inn i havregrynene og de blir lett stekt.
Finn frem serveringsglass og legg mango, stekte havregryn og vaniljekesam lagvis i glassene.
Finn frem serveringsglass og legg mango, stekte havregryn og vaniljekesam lagvis i glassene.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?