Pastinakk har jo mye sødme i utgangspunktet, og etter koking og karamellisering vil pastinakken minne forbausende mye om stekt banan. Bare pass på at du ikke velger persillerot, den vil gi et ganske annet resultat…
Pastinakk har jo mye sødme i utgangspunktet, og etter koking og karamellisering vil pastinakken minne forbausende mye om stekt banan. Bare pass på at du ikke velger persillerot, den vil gi et ganske annet resultat…
Lag krokanen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene. Når alle nøttene er dekket av karamell heller du de utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene litt fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender i en stor klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp med en grov kniv (en brødkniv egner seg godt til den jobben).
Skrell pastinakken og del den i jevne biter/staver. Kok pastinakken mør i vann og la de renne av seg på kjøkkenpapir.
Riv eller skjær limeskallet i tynne strimler (bruk kun det ytterste grønne, unngå å få med noen av det hvite). Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett smør og pastinakk. Stek pastinakkbitene gylne i karamellen. Press over limesaften og la det koke til det har dannet seg en tykk karamellsaus i pannen. Dryss over limeskall. Server den karamelliserte pastinakken med vaniljeis og et dryss av peanøttkrokan.
Bon appetit!
Lag krokanen. Smelt sukkeret til gyllen karamell i en liten stekepanne. Trekk pannen vekk fra varmen og rør straks inn nøttene. Når alle nøttene er dekket av karamell heller du de utover et stekebrett med bakepapir. Prøv å dra nøttene litt fra hverandre med to gafler slik at ikke alt ender i en stor klump. La krokanen bli helt avkjølt før du hakker den opp med en grov kniv (en brødkniv egner seg godt til den jobben).
Skrell pastinakken og del den i jevne biter/staver. Kok pastinakken mør i vann og la de renne av seg på kjøkkenpapir.
Riv eller skjær limeskallet i tynne strimler (bruk kun det ytterste grønne, unngå å få med noen av det hvite). Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne over middels høy varme. Tilsett smør og pastinakk. Stek pastinakkbitene gylne i karamellen. Press over limesaften og la det koke til det har dannet seg en tykk karamellsaus i pannen. Dryss over limeskall. Server den karamelliserte pastinakken med vaniljeis og et dryss av peanøttkrokan.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto