Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og maisenna i en liten kasserolle. Vær nøye med å vispe ut evt. klumper. Spe med melken. Kok forsiktig opp blandingen under konstant visping og la den koke i 30 sekunder. Hell kremen over i en bolle og rør inn sjokoladen. Sjokoladekremen skal være blank, tykk, jevn og klumpfri.
Smør formene mens kremen avkjøles. Bruk en pensel og smør formene jevnt med smør, det er viktig at formene er godt smurte. Dryss formene med et tynt lag sukker.
Lag marengs ved å piske eggehvitene i en kjøkkenmaskin på middels hastighet, tilsett sukkeret litt etter litt. Bland litt av marengsen inn i den romtempererte sjokoladekremen. Løft til slutt forsiktig inn resten av marengsen og fordel røren i suffléformene.
Stek suffleene ved 180 grader i ca. 8 minutter. Dryss over melis eller kakao og server straks, gjerne med varm sjokoladesaus.
Bon appetit!
Finhakk sjokoladen. Visp sammen eggeplommer og maisenna i en liten kasserolle. Vær nøye med å vispe ut evt. klumper. Spe med melken. Kok forsiktig opp blandingen under konstant visping og la den koke i 30 sekunder. Hell kremen over i en bolle og rør inn sjokoladen. Sjokoladekremen skal være blank, tykk, jevn og klumpfri.
Smør formene mens kremen avkjøles. Bruk en pensel og smør formene jevnt med smør, det er viktig at formene er godt smurte. Dryss formene med et tynt lag sukker.
Lag marengs ved å piske eggehvitene i en kjøkkenmaskin på middels hastighet, tilsett sukkeret litt etter litt. Bland litt av marengsen inn i den romtempererte sjokoladekremen. Løft til slutt forsiktig inn resten av marengsen og fordel røren i suffléformene.
Stek suffleene ved 180 grader i ca. 8 minutter. Dryss over melis eller kakao og server straks, gjerne med varm sjokoladesaus.