Halloween: Fløtebolle-spøkelser med pasjonsfrukt og lime
Disse spøkelsesfløtebollene er perfekte til Halloween! De kan gjerne dyppes i mørk eller hvit sjokolade. Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær eller rålakris-pulver (eller begge deler).
Tips: Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt.
Disse spøkelsesfløtebollene er perfekte til Halloween! De kan gjerne dyppes i mørk eller hvit sjokolade. Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær eller rålakris-pulver (eller begge deler).
Tips: Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt.
Ingredienser
- 150 g marsipan, minst 50% mandler
- 2 stk pasjonsfrukt
- 1 stk lime
- 220 g sukker
- 1.5 dl vann
- 2 plate(r) gelatin
- 2 stk eggehvite, mellomstore/store
- 1 klype salt
- sjokolade, smeltet, til pynt
Slik gjør du:
- 150 g marsipan, minst 50% mandler
- 2 stk pasjonsfrukt
- 1 stk lime
- 220 g sukker
- 1.5 dl vann
- 2 plate(r) gelatin
- 2 stk eggehvite, mellomstore/store
- 1 klype salt
- sjokolade, smeltet, til pynt
Bland fruktsaften inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme sukkerblandingen.

Bon appetit!
Bland fruktsaften inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme sukkerblandingen.