Til hovedinnhold

Halloween: Fløtebolle-spøkelser med pasjonsfrukt og lime

1 h

Disse spøkelsesfløtebollene er perfekte til Halloween! De kan gjerne dyppes i mørk eller hvit sjokolade. Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær eller rålakris-pulver (eller begge deler).
Tips: Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt. 

Lagret av 84 brukere
Halloween: Fløtebolle-spøkelser med pasjonsfrukt og lime

Disse spøkelsesfløtebollene er perfekte til Halloween! De kan gjerne dyppes i mørk eller hvit sjokolade. Pynt med et dryss av knuste frysetørkede bringebær eller rålakris-pulver (eller begge deler).
Tips: Når du koker sukkerlaken er det viktig at kasserollen er helt ren og at du ikke rører i sukkerlaken under koking. Da kan nemlig sukkeret krystallisere seg og du må begynne på nytt. 

Lagret av 84 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 150 g marsipan, minst 50% mandler
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 1 stk lime
  • 220 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 2 plate(r) gelatin
  • 2 stk eggehvite, mellomstore/store
  • 1 klype salt
  • sjokolade, smeltet, til pynt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 150 g marsipan, minst 50% mandler
  • 2 stk pasjonsfrukt
  • 1 stk lime
  • 220 g sukker
  • 1.5 dl vann
  • 2 plate(r) gelatin
  • 2 stk eggehvite, mellomstore/store
  • 1 klype salt
  • sjokolade, smeltet, til pynt
Sett ovnen på 200 grader.
Kjevl ut marsipanen til 0,5 - 1 cm tykkelse. Stikk ut sirkler med en diameter som en femkroning. Stek marsipanbunnene i ovnen til de blir gylne og sprø i kanten (6-7 minutter).
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør det raskt med en stavmikser slik at fruktsekkene knuses. Sil vekk frøene. Bland sammen pasjonsfrukt- og limesaft.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 117-118 grader.
Pisk eggehviten med en liten klype salt (bruk en kjøkkenmaskin) til den begynner å skumme.
Bland fruktsaften inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme sukkerblandingen.
Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på middels hastighet. Unngå å treffe vispen når du heller i blandingen (da havner sukkerlaken rundt langs med kanten i bollen-istedenfor ned i eggehviten). Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og marengsen har blitt helt avkjølt.
Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut deilige topper på hver bunn. La bollene få stå en times tid for å «sette» seg før servering.
Du kan selvsagt lage mindre og flere boller om du heller vil det. «Fløtebollene» er best nylaget, men holder seg en ukes tid i kjøleskap.
woman cooking

Bon appetit!

Sett ovnen på 200 grader.
Kjevl ut marsipanen til 0,5 - 1 cm tykkelse. Stikk ut sirkler med en diameter som en femkroning. Stek marsipanbunnene i ovnen til de blir gylne og sprø i kanten (6-7 minutter).
Del pasjonsfrukten i to og skrap ut fruktkjøttet. Kjør det raskt med en stavmikser slik at fruktsekkene knuses. Sil vekk frøene. Bland sammen pasjonsfrukt- og limesaft.
Bløtlegg gelatinplatene i rikelig med kaldt vann.
Kok opp sukker og vann i en liten kasserolle. Bruk et steketermometer og la sukkerlaken koke til termometeret viser 117-118 grader.
Pisk eggehviten med en liten klype salt (bruk en kjøkkenmaskin) til den begynner å skumme.
Bland fruktsaften inn i den varme sukkerlaken. Klem vannet godt ut av gelatinplatene og løs gelatinen opp i den varme sukkerblandingen.
Hell blandingen i en tynn stråle over eggehviten mens maskinen går på middels hastighet. Unngå å treffe vispen når du heller i blandingen (da havner sukkerlaken rundt langs med kanten i bollen-istedenfor ned i eggehviten). Skru opp hastigheten til maks og pisk blandingen til den blir luftig og marengsen har blitt helt avkjølt.
Fyll marengsen i en sprøytepose og sprøyt ut deilige topper på hver bunn. La bollene få stå en times tid for å «sette» seg før servering.
Du kan selvsagt lage mindre og flere boller om du heller vil det. «Fløtebollene» er best nylaget, men holder seg en ukes tid i kjøleskap.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?