Tiramisu med bringbær
45 min
Tiramisu med bringbær er en frisk vri på den italienske dessertklassikeren tiramisu. Bruk revet mørk sjokolade i tillegg til kakao. Dryss gjerne litt revet sjokolade mellom lagene også
Desserten bør stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Lagret av 391 brukere
Tiramisu med bringbær er en frisk vri på den italienske dessertklassikeren tiramisu. Bruk revet mørk sjokolade i tillegg til kakao. Dryss gjerne litt revet sjokolade mellom lagene også
Desserten bør stå minst 4 timer i kjøleskap. Dette er ikke medregnet i tidsbruken.
Lagret av 391 brukere
Ingredienser
4
porsjoner
- 500 g bringebær
- 2 ss sukker
- 4 stykker eggeplomme
- 100 g melis
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 500 g mascarpone
- 1 dl fløte
- 12 stykker fingerkjeks
- 3 dl espresso, kald
- kakao
- mørk sjokolade, revet
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 500 g bringebær
- 2 ss sukker
- 4 stykker eggeplomme
- 100 g melis
- 1 stk vaniljestang, frøene
- 500 g mascarpone
- 1 dl fløte
- 12 stykker fingerkjeks
- 3 dl espresso, kald
- kakao
- mørk sjokolade, revet
Dryss sukker over bringebærene og mos bærene lett med en gaffel. Spar noen hele bær til pynt.
Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en tykk og lys eggedosis.
Visp forsiktig sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men må ikke vispes for lenge. Da vil ostekremen korne seg.
Vend eggedosisen inn i mascarponekremen med en slikkepott.
Dypp kjeksen i kaffe og legg noen kjeks i et passende sylteglass eller en dessertskål. Det er mulig de må deles litt.
Fyll på med moste bær, krem og kjeks lagvis til du har fylt opp glasset og brukt opp ingrediensene. Avslutt med krem.
La desserten stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Dryss over et tykt lag kakao og pynt med pene bær.

Bon appetit!
Dryss sukker over bringebærene og mos bærene lett med en gaffel. Spar noen hele bær til pynt.
Pisk eggeplommer, melis og frøene fra vaniljestangen til en tykk og lys eggedosis.
Visp forsiktig sammen mascarpone og fløte. Blandingen skal bli glatt og klumpfri, men må ikke vispes for lenge. Da vil ostekremen korne seg.
Vend eggedosisen inn i mascarponekremen med en slikkepott.
Dypp kjeksen i kaffe og legg noen kjeks i et passende sylteglass eller en dessertskål. Det er mulig de må deles litt.
Fyll på med moste bær, krem og kjeks lagvis til du har fylt opp glasset og brukt opp ingrediensene. Avslutt med krem.
La desserten stå i kjøleskapet i minst 4 timer før servering. Dryss over et tykt lag kakao og pynt med pene bær.