Til hovedinnhold

Bær med hylleblomst-sabayonne

15 min

Tykk og varm eggedosis smakt til med trendy hylleblomst, lagt som et gyllent teppe over rødmende bær. Sommerens store smaker i ei litta skål.

Tips : Hylleblomstsirup kan byttes ut med søt vin eller fruktjuice. 

Lagret av 70 brukere
Bær med hylleblomst-sabayonne

Tykk og varm eggedosis smakt til med trendy hylleblomst, lagt som et gyllent teppe over rødmende bær. Sommerens store smaker i ei litta skål.

Tips : Hylleblomstsirup kan byttes ut med søt vin eller fruktjuice. 

Lagret av 70 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 500 g bær, friske, etter ønske
  • 4 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 2 - 3 ss hylleblomstsirup, eller -saft
  • 2 ss sitronsaft

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g bær, friske, etter ønske
  • 4 stk eggeplomme
  • 3 ss sukker
  • 2 - 3 ss hylleblomstsirup, eller -saft
  • 2 ss sitronsaft
Rens og fordel bærene i pene skåler.
Visp resten av ingrediensene sammen i en bolle. Sett bollen over vannbad (bollen skal ikke være i kontakt med vannet) og pisk til eggedosisen tykner og har konsistens som en luftig majones.
Fordel sabayonne-sausen over bærene og server med det samme. Hvis ønskelig kan du «brenne» over kremen med en créme brûlée-brenner.
woman cooking

Bon appetit!

Rens og fordel bærene i pene skåler.
Visp resten av ingrediensene sammen i en bolle. Sett bollen over vannbad (bollen skal ikke være i kontakt med vannet) og pisk til eggedosisen tykner og har konsistens som en luftig majones.
Fordel sabayonne-sausen over bærene og server med det samme. Hvis ønskelig kan du «brenne» over kremen med en créme brûlée-brenner.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?