Til hovedinnhold

Riskrem med jordbærsaus

1 h

Riskrem hører til julens mest tradisjonelle desserter. Ekstra god blir den servert med hjemmelaget jordbærsaus. Pynt gjerne med pepperkaker.
Til selskap kan du gjerne gjemme en skåldet mandel i riskremen, for selv voksne gjester synes det er litt artig å være den som får mandelen!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 440 brukere
Riskrem med jordbærsaus servert i glass
Foto: Kristine Ilstad - Det søte liv

Riskrem hører til julens mest tradisjonelle desserter. Ekstra god blir den servert med hjemmelaget jordbærsaus. Pynt gjerne med pepperkaker.
Til selskap kan du gjerne gjemme en skåldet mandel i riskremen, for selv voksne gjester synes det er litt artig å være den som får mandelen!
Oppskrift og foto: Kristine Ilstad/Det søte liv.

Lagret av 440 brukere

Ingredienser

6
porsjoner

Riskrem

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 400 g kokt risgrøt
  • 1 ts vaniljesukker

Jordbærsaus

  • 300 g jordbær, frosne
  • 150 g sukker
  • 0.5 stk lime
  • 0.5 dl vann, kokende

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Riskrem

  • 3 dl kremfløte
  • 3 ss sukker
  • 400 g kokt risgrøt
  • 1 ts vaniljesukker

Jordbærsaus

  • 300 g jordbær, frosne
  • 150 g sukker
  • 0.5 stk lime
  • 0.5 dl vann, kokende
Riskrem: Pisk kremfløte og sukker til krem. Vend inn risgrøten. Smak til med vaniljesukker. Sett riskremen i kjøleskapet.
Jordbærsaus: Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumper fjernes. Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.
Jordbærsaus: Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumper fjernes. Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.
Ved servering fordeles riskremen i dype dessertskåler. Hell over jordbærsaus og server riskremen. Ha resten av jordbærsausen i en skål slik at man kan forsyne seg med mer jordbærsaus etter hvert som man spiser.
Ved servering fordeles riskremen i dype dessertskåler. Hell over jordbærsaus og server riskremen. Ha resten av jordbærsausen i en skål slik at man kan forsyne seg med mer jordbærsaus etter hvert som man spiser.
Det blir ekstra dekorativt å pynte dessertskålen med en pepperkake.
Det blir ekstra dekorativt å pynte dessertskålen med en pepperkake.
woman cooking

Bon appetit!

Riskrem: Pisk kremfløte og sukker til krem. Vend inn risgrøten. Smak til med vaniljesukker. Sett riskremen i kjøleskapet.
Jordbærsaus: Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumper fjernes. Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.
Jordbærsaus: Ha jordbær, sukker, presset saft fra en halv lime og kokende vann i en kjele. La blandingen småkoke på svak varme til sukkeret har løst seg opp. Bruk gjerne enten en stavmikser eller en food processor og mos blandingen så alle klumper fjernes. Avkjøl sausen i kjøleskapet frem til servering.
Ved servering fordeles riskremen i dype dessertskåler. Hell over jordbærsaus og server riskremen. Ha resten av jordbærsausen i en skål slik at man kan forsyne seg med mer jordbærsaus etter hvert som man spiser.
Ved servering fordeles riskremen i dype dessertskåler. Hell over jordbærsaus og server riskremen. Ha resten av jordbærsausen i en skål slik at man kan forsyne seg med mer jordbærsaus etter hvert som man spiser.
Det blir ekstra dekorativt å pynte dessertskålen med en pepperkake.
Det blir ekstra dekorativt å pynte dessertskålen med en pepperkake.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?