Til hovedinnhold

Raske ostekaker med pepperkaker

45 min

Raske ostekaker med pepperkaker er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene. Klementinkremen er tilsatt kanelstang og stjerneanis som sammen med pepperkakene gir disse porsjonskakene en krydret og julete smak.

- Når jeg lager ostekaker liker jeg aller best å lage dem som porsjonskaker. Det er flere fordeler ved å lage kaker i små glass eller boller; kakene er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene, da de ikke er tilsatt noen form for gelatin som man må vente på at skal stivne. For det andre kan man tilsette gode kremer slik som lemon curd eller en klementinkrem, slik som jeg har gjort her på toppen av kakene, uten at du behøver å engste deg for om konsistensen på kremen blir fast nok til at den holder seg oppå kaken uten å renne eller miste fasongen, forteller bakeblogger Siv Romsdal som står bak oppskriften. 
Hvis du vil, kan du lage klementinkremen en stund i forveien slik at den kan stå til avkjøling mens du lager bunn og ostekrem. Du kan lage gjerne kremen dagen i forveien og oppbevare den i kjøleskapet til den skal oppå kakene. Du kan også bytte ut saften fra klementinene i kremen med 2 appelsiner.
Oppskrift og foto av: Siv Romsdal / Sivbakerogsteiker.no

Lagret av 864 brukere
Raske ostekaker med pepperkaker og klementin

Raske ostekaker med pepperkaker er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene. Klementinkremen er tilsatt kanelstang og stjerneanis som sammen med pepperkakene gir disse porsjonskakene en krydret og julete smak.

- Når jeg lager ostekaker liker jeg aller best å lage dem som porsjonskaker. Det er flere fordeler ved å lage kaker i små glass eller boller; kakene er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene, da de ikke er tilsatt noen form for gelatin som man må vente på at skal stivne. For det andre kan man tilsette gode kremer slik som lemon curd eller en klementinkrem, slik som jeg har gjort her på toppen av kakene, uten at du behøver å engste deg for om konsistensen på kremen blir fast nok til at den holder seg oppå kaken uten å renne eller miste fasongen, forteller bakeblogger Siv Romsdal som står bak oppskriften. 
Hvis du vil, kan du lage klementinkremen en stund i forveien slik at den kan stå til avkjøling mens du lager bunn og ostekrem. Du kan lage gjerne kremen dagen i forveien og oppbevare den i kjøleskapet til den skal oppå kakene. Du kan også bytte ut saften fra klementinene i kremen med 2 appelsiner.
Oppskrift og foto av: Siv Romsdal / Sivbakerogsteiker.no

Lagret av 864 brukere

Ingredienser

8
porsjoner

Kjeksbunn

  • 150 g pepperkaker, knuste
  • 30 g smør

Klementinkrem

  • 4 stykker klementin, saften
  • 0.25 stk sitron
  • 1 stk stjerneanis, hel
  • 1 stk kanelstang
  • 125 g smør, delt opp i terninger
  • 2 dl sukker
  • 3 stk egg

Ostekrem

  • 250 g kremost
  • 130 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stykker klementin, finrevet skall fra 4 og saft fra 1
  • 2 dl fløte

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Kjeksbunn

  • 150 g pepperkaker, knuste
  • 30 g smør

Klementinkrem

  • 4 stykker klementin, saften
  • 0.25 stk sitron
  • 1 stk stjerneanis, hel
  • 1 stk kanelstang
  • 125 g smør, delt opp i terninger
  • 2 dl sukker
  • 3 stk egg

Ostekrem

  • 250 g kremost
  • 130 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 4 stykker klementin, finrevet skall fra 4 og saft fra 1
  • 2 dl fløte

Kjeksbunn

Knus pepperkakene til fine smuler i en kjøkkenmaskin eller med en kjevle eller lignende. Rør det smeltede smøret inn i smulene og fordel blandingen i skåler eller porsjonsglass. Sett til side mens du lager klementinkrem og ostekrem.

Klementinkrem

Ha klementinsaft- og skall, sitronsaft, kanelstang og stjerneanis i en liten kjele. Kok blandingen inn til den har redusert noe (cirka 15 minutter), dette gjør at smakene blir mer intense.
Bland alle ingrediensene, inkludert den reduserte saften, i en bolle som tåler varme. Sett bollen over en kjele som har litt kokende vann i bunnen, pass på at bunnen på bollen ikke kommer i kontakt med det kokende vannet. Hold temperaturen rett under kokepunktet og varm opp blandingen under stadig omrøring. Kremen er ferdig når den begynner å tykne, dette vil ta cirka 10-15 minutter.
La kremen avkjøle helt før den helles over ostekremen til porsjonskakene.

Ostekrem

Bruk fingrene til å blande sukkeret med klementinskallet. Visp kremosten og klementinsukkeret i en kjøkkenmaskin til sukkeret er godt blandet med osten.
Tilsett vaniljesukker og saften fra 1 klementin. Tilsett kald fløte i osteblandingen (litt om gangen) mens du visper på medium høy hastighet. Tilsett litt og litt fløte til du får en tykk krem.
Bruk en sprøytepose eller to skjeer til å fordele ostekremen over pepperkakesmulene i porsjonsglassene. hell til slutt over den avkjølte klementinkremen. Pynt kakene med friske bær.
Nå kan de raske ostekakene med pepperkaker serveres med det samme eller oppbevares i kjøleskap i minst en dag.
woman cooking

Bon appetit!

Kjeksbunn

Knus pepperkakene til fine smuler i en kjøkkenmaskin eller med en kjevle eller lignende. Rør det smeltede smøret inn i smulene og fordel blandingen i skåler eller porsjonsglass. Sett til side mens du lager klementinkrem og ostekrem.

Klementinkrem

Ha klementinsaft- og skall, sitronsaft, kanelstang og stjerneanis i en liten kjele. Kok blandingen inn til den har redusert noe (cirka 15 minutter), dette gjør at smakene blir mer intense.
Bland alle ingrediensene, inkludert den reduserte saften, i en bolle som tåler varme. Sett bollen over en kjele som har litt kokende vann i bunnen, pass på at bunnen på bollen ikke kommer i kontakt med det kokende vannet. Hold temperaturen rett under kokepunktet og varm opp blandingen under stadig omrøring. Kremen er ferdig når den begynner å tykne, dette vil ta cirka 10-15 minutter.
La kremen avkjøle helt før den helles over ostekremen til porsjonskakene.

Ostekrem

Bruk fingrene til å blande sukkeret med klementinskallet. Visp kremosten og klementinsukkeret i en kjøkkenmaskin til sukkeret er godt blandet med osten.
Tilsett vaniljesukker og saften fra 1 klementin. Tilsett kald fløte i osteblandingen (litt om gangen) mens du visper på medium høy hastighet. Tilsett litt og litt fløte til du får en tykk krem.
Bruk en sprøytepose eller to skjeer til å fordele ostekremen over pepperkakesmulene i porsjonsglassene. hell til slutt over den avkjølte klementinkremen. Pynt kakene med friske bær.
Nå kan de raske ostekakene med pepperkaker serveres med det samme eller oppbevares i kjøleskap i minst en dag.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?