Raske ostekaker med pepperkaker
Raske ostekaker med pepperkaker er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene. Klementinkremen er tilsatt kanelstang og stjerneanis som sammen med pepperkakene gir disse porsjonskakene en krydret og julete smak.
- Når jeg lager ostekaker liker jeg aller best å lage dem som porsjonskaker. Det er flere fordeler ved å lage kaker i små glass eller boller; kakene er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene, da de ikke er tilsatt noen form for gelatin som man må vente på at skal stivne. For det andre kan man tilsette gode kremer slik som lemon curd eller en klementinkrem, slik som jeg har gjort her på toppen av kakene, uten at du behøver å engste deg for om konsistensen på kremen blir fast nok til at den holder seg oppå kaken uten å renne eller miste fasongen, forteller bakeblogger Siv Romsdal som står bak oppskriften.
Hvis du vil, kan du lage klementinkremen en stund i forveien slik at den kan stå til avkjøling mens du lager bunn og ostekrem. Du kan lage gjerne kremen dagen i forveien og oppbevare den i kjøleskapet til den skal oppå kakene. Du kan også bytte ut saften fra klementinene i kremen med 2 appelsiner.
Oppskrift og foto av: Siv Romsdal / Sivbakerogsteiker.no
Raske ostekaker med pepperkaker er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene. Klementinkremen er tilsatt kanelstang og stjerneanis som sammen med pepperkakene gir disse porsjonskakene en krydret og julete smak.
- Når jeg lager ostekaker liker jeg aller best å lage dem som porsjonskaker. Det er flere fordeler ved å lage kaker i små glass eller boller; kakene er raske å lage og kan stort sett serveres straks de er på plass i glassene, da de ikke er tilsatt noen form for gelatin som man må vente på at skal stivne. For det andre kan man tilsette gode kremer slik som lemon curd eller en klementinkrem, slik som jeg har gjort her på toppen av kakene, uten at du behøver å engste deg for om konsistensen på kremen blir fast nok til at den holder seg oppå kaken uten å renne eller miste fasongen, forteller bakeblogger Siv Romsdal som står bak oppskriften.
Hvis du vil, kan du lage klementinkremen en stund i forveien slik at den kan stå til avkjøling mens du lager bunn og ostekrem. Du kan lage gjerne kremen dagen i forveien og oppbevare den i kjøleskapet til den skal oppå kakene. Du kan også bytte ut saften fra klementinene i kremen med 2 appelsiner.
Oppskrift og foto av: Siv Romsdal / Sivbakerogsteiker.no
Ingredienser
Kjeksbunn
- 150 g pepperkaker, knuste
- 30 g smør
Klementinkrem
- 4 stykker klementin, saften
- 0.25 stk sitron
- 1 stk stjerneanis, hel
- 1 stk kanelstang
- 125 g smør, delt opp i terninger
- 2 dl sukker
- 3 stk egg
Ostekrem
- 250 g kremost
- 130 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 stykker klementin, finrevet skall fra 4 og saft fra 1
- 2 dl fløte
Slik gjør du:
Kjeksbunn
- 150 g pepperkaker, knuste
- 30 g smør
Klementinkrem
- 4 stykker klementin, saften
- 0.25 stk sitron
- 1 stk stjerneanis, hel
- 1 stk kanelstang
- 125 g smør, delt opp i terninger
- 2 dl sukker
- 3 stk egg
Ostekrem
- 250 g kremost
- 130 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 stykker klementin, finrevet skall fra 4 og saft fra 1
- 2 dl fløte
Kjeksbunn
Klementinkrem
Ostekrem
