Til hovedinnhold

Friterte bananer

30 min

Friterte bananer servert med is og flytende honning. En deilig, thailandsk dessert. 

Lagret av 255 brukere
Friterte bananer

Friterte bananer servert med is og flytende honning. En deilig, thailandsk dessert. 

Lagret av 255 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 4 stk banan, faste og modne
  • olje, nøytral, til fritering
  • vaniljeis, eller kokossorbet, om ønskelig
  • honning, flytende
  • lime
  • mynteblader, til pynt

frityrrøre

  • 100 g mel
  • 50 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 125 g vann
  • 75 g fløte
  • 2 ss kokos, revet, kan sløyfes

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 4 stk banan, faste og modne
  • olje, nøytral, til fritering
  • vaniljeis, eller kokossorbet, om ønskelig
  • honning, flytende
  • lime
  • mynteblader, til pynt

frityrrøre

  • 100 g mel
  • 50 g maisenna
  • 2 ts bakepulver
  • 1 stk egg
  • 125 g vann
  • 75 g fløte
  • 2 ss kokos, revet, kan sløyfes
Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren.
Skrell bananene og del dem i tre like store biter, mini-bananene kan være hele.
Varm olje til cirka 180 grader. Sjekk med en brødbit, den skal bli pent gyllen i løpet av 45 sekunder.
Dypp bananbitene i røren og friter fire-fem biter om gangen. Friter til bananene blir gyllenbrune, løft dem opp med en hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Gjenta prosessen med resten av bananene.
Drypp honning over de nystekte bananene og server dem is etter ønske og lime til å presse over hvis ønskelig.
woman cooking

Bon appetit!

Visp sammen alle ingrediensene til frityrrøren.
Skrell bananene og del dem i tre like store biter, mini-bananene kan være hele.
Varm olje til cirka 180 grader. Sjekk med en brødbit, den skal bli pent gyllen i løpet av 45 sekunder.
Dypp bananbitene i røren og friter fire-fem biter om gangen. Friter til bananene blir gyllenbrune, løft dem opp med en hullsleiv og la de renne av seg på kjøkkenpapir. Gjenta prosessen med resten av bananene.
Drypp honning over de nystekte bananene og server dem is etter ønske og lime til å presse over hvis ønskelig.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?