Til hovedinnhold

Tilslørte bondepiker med mandelknas

1 h

Tilslørte bondepiker med mandelknas er en klassisk dessert med en vri: Eplemos, krem og knasende sprø mandelknas. Så enkelt og så godt!

Lagret av 195 brukere
Tilslørte bondepiker med mandelknas

Tilslørte bondepiker med mandelknas er en klassisk dessert med en vri: Eplemos, krem og knasende sprø mandelknas. Så enkelt og så godt!

Lagret av 195 brukere

Ingredienser

4
porsjoner

Tilslørte bondepiker

  • 6 stykker eple, mellomstore, gjerne norske
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl eplemost
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte

Mandelknas

  • 150 g mandler
  • 3 ss smør, smeltet
  • 3 stykker sukker, finkornet
  • 1 klype salt

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale

Tilslørte bondepiker

  • 6 stykker eple, mellomstore, gjerne norske
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl eplemost
  • 1 stk kanelstang
  • 1 stk vaniljestang
  • 3 dl kremfløte

Mandelknas

  • 150 g mandler
  • 3 ss smør, smeltet
  • 3 stykker sukker, finkornet
  • 1 klype salt
Rens eplene og skjær dem i grove biter. Har eplene et tykt skall bør de skrelles før de kokes. Er skallet veldig rødt, kan du la litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en flott og delikat rosafarge.
Ha eplebitene, sukker og eplemost i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre. Avkjøl eplemosen.
Varm ovnen til 200 grader. Hakk mandlene. Smelt smøret og bland det med mandlene. Tilsett sukker, og en klype salt.
Bland alt godt sammen og hell blandingen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen til mandlene blir gylne og sukkeret har smeltet og blitt karamellisert. Avkjøl.
Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, mandelknas og krem lagvis i porsjonsglass eller lignende.
woman cooking

Bon appetit!

Rens eplene og skjær dem i grove biter. Har eplene et tykt skall bør de skrelles før de kokes. Er skallet veldig rødt, kan du la litt av skallet være igjen slik at eplemosen får en flott og delikat rosafarge.
Ha eplebitene, sukker og eplemost i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre. Avkjøl eplemosen.
Varm ovnen til 200 grader. Hakk mandlene. Smelt smøret og bland det med mandlene. Tilsett sukker, og en klype salt.
Bland alt godt sammen og hell blandingen utover et stekebrett dekket med bakepapir. Stek i ovnen til mandlene blir gylne og sukkeret har smeltet og blitt karamellisert. Avkjøl.
Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, mandelknas og krem lagvis i porsjonsglass eller lignende.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?