Til hovedinnhold
rask

Dessertpizza med hvit sjokolade og bringebær

15 min

Dessertpizza er gøy og veldig godt, og her har Lise Finckenhagen laget en variant med hvit sjokolade, bringebær og lakris. Du kan også lage denne dessertpizzaen som en calzone, hvis du vil.

Her finner du oppskrift på pizzadeig, hvis du ikke vil kjøpe en ferdiglaget bunn.

Lagret av 91 brukere
Dessertpizza med hvit sjokolade og bringebær
Foto: Christian Brun

Dessertpizza er gøy og veldig godt, og her har Lise Finckenhagen laget en variant med hvit sjokolade, bringebær og lakris. Du kan også lage denne dessertpizzaen som en calzone, hvis du vil.

Her finner du oppskrift på pizzadeig, hvis du ikke vil kjøpe en ferdiglaget bunn.

Lagret av 91 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 stk pizzabunn
  • 2 ss mascarpone, eller creme fraiche
  • 0.5 ts vaniljesukker, ekte
  • 4 ss hvit sjokolade, revet
  • 100 g bringebær, friske
  • 2 ts honning, flytende
  • lakrispulver

Til servering

  • mynteblader, friske
  • hvit sjokolade

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 stk pizzabunn
  • 2 ss mascarpone, eller creme fraiche
  • 0.5 ts vaniljesukker, ekte
  • 4 ss hvit sjokolade, revet
  • 100 g bringebær, friske
  • 2 ts honning, flytende
  • lakrispulver

Til servering

  • mynteblader, friske
  • hvit sjokolade
Rør sammen mascarpone eller creme fraiche og vaniljesukker. Smør blandingen jevnt utover bunnen.
Dryss over revet sjokolade og bringebær. Drypp over honningen og stek pizzaen ved 250 grader i cirka 8 minutter, eller til pizzaen er gyllen og bunnen er stekt.
Dryss over lakrispulver, mynteblader og høvlet sjokolade før servering.

Tips

Mascarpone kan erstattes med vaniljekrem eller nutella. Bringebær kan byttes ut med andre søte bær eller frukt i skiver, for eksempel plommer, fersken eller nektarin. Noen små blader frisk rosmarin eller sitrontimian bryter litt med det søte og smaker veldig godt sammen med frukt og bær.
woman cooking

Bon appetit!

Rør sammen mascarpone eller creme fraiche og vaniljesukker. Smør blandingen jevnt utover bunnen.
Dryss over revet sjokolade og bringebær. Drypp over honningen og stek pizzaen ved 250 grader i cirka 8 minutter, eller til pizzaen er gyllen og bunnen er stekt.
Dryss over lakrispulver, mynteblader og høvlet sjokolade før servering.

Tips

Mascarpone kan erstattes med vaniljekrem eller nutella. Bringebær kan byttes ut med andre søte bær eller frukt i skiver, for eksempel plommer, fersken eller nektarin. Noen små blader frisk rosmarin eller sitrontimian bryter litt med det søte og smaker veldig godt sammen med frukt og bær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?