En fristende fruktsalat er alltid populært som en søt avslutning. Bruker du ananas og mango, og lager en sukkerlake med vanilje og lime, får du en mer eksotisk variant.
En fristende fruktsalat er alltid populært som en søt avslutning. Bruker du ananas og mango, og lager en sukkerlake med vanilje og lime, får du en mer eksotisk variant.
Riv skallet av limen, kun det ytterste, grønne skallet, og press ut saften. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Bland sukker, vann, vaniljefrø og vaniljestang i en liten kasserolle. Kok opp og la sukkerlaken småkoke i omtrent 5 minutter. Avkjøl sukkerlaken og tilsett limeskall og limesaft.
Rens og skjær ananas og mango i jevne biter. Bland frukten i en bolle og hell over sukkerlaken. Oppbevar fruktsalaten kjølig frem til servering.
Bland inn granateplekjerner og server fruktsalaten i pene skåler. Dryss over litt knuste pikekyss eller krumkaker rett før servering hvis ønskelig.
Bon appetit!
Riv skallet av limen, kun det ytterste, grønne skallet, og press ut saften. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene.
Bland sukker, vann, vaniljefrø og vaniljestang i en liten kasserolle. Kok opp og la sukkerlaken småkoke i omtrent 5 minutter. Avkjøl sukkerlaken og tilsett limeskall og limesaft.
Rens og skjær ananas og mango i jevne biter. Bland frukten i en bolle og hell over sukkerlaken. Oppbevar fruktsalaten kjølig frem til servering.
Bland inn granateplekjerner og server fruktsalaten i pene skåler. Dryss over litt knuste pikekyss eller krumkaker rett før servering hvis ønskelig.