Tilslørte bondepiker med eplesirup

60 min

Tilslørte bondepiker med eplesirup er laget md eplemos av norske epler, pisket krem og knasende sprø, karamelliserte smuler. En helt perfekt dessert som inneholder alt du kan ønske av sødme, friskhet, mykt og sprøtt.

Har eplene et tykt skall, bør de skrelles før de kokes. Er skallet veldig rødt, kan du likevel la litt av det være igjen slik at eplemosen får en flott og delikat rosafarge. Loffsmuler kan erstattes med knuste søte kjeks, og disse trenger du ikke steke. Du kan også variere loffsmulene ved å bruke litt kakesmuler, hasselnøtter, kokos eller havregryn.

287 har lagret denne
Tilslørte bondepiker med eplesirup

Tilslørte bondepiker med eplesirup er laget md eplemos av norske epler, pisket krem og knasende sprø, karamelliserte smuler. En helt perfekt dessert som inneholder alt du kan ønske av sødme, friskhet, mykt og sprøtt.

Har eplene et tykt skall, bør de skrelles før de kokes. Er skallet veldig rødt, kan du likevel la litt av det være igjen slik at eplemosen får en flott og delikat rosafarge. Loffsmuler kan erstattes med knuste søte kjeks, og disse trenger du ikke steke. Du kan også variere loffsmulene ved å bruke litt kakesmuler, hasselnøtter, kokos eller havregryn.

287 har lagret denne
4
porsjoner

Eplesirup

  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, frisk og syrlig, evt. eplesider

Tilslørte bondepiker

  • 6 stykker eple
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl eplemost
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • 3 dl fløte

Sprø smuler

  • 3 dl loffsmuler
  • 3 ss smør
  • 3 ss sukker
Unngå at skjermen går i dvale

Eplesirup

  • 2 dl sukker
  • 2 dl eplemost, frisk og syrlig, evt. eplesider

Tilslørte bondepiker

  • 6 stykker eple
  • 1.5 dl sukker
  • 1 dl eplemost
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanelstang
  • 3 dl fløte

Sprø smuler

  • 3 dl loffsmuler
  • 3 ss smør
  • 3 ss sukker
Smelt sukkeret til sirupen i en liten kjele. Pass godt på så karamellen ikke blir for mørk. Den skal kun bli pent gyllen.
Tilsett eplesaft eller eplesider. Karamellen vil boble og frese, så vær forsiktig. La sausen koke rolig til all karamellen har løst seg opp og sausen har fått sirupskonsistens. Avkjøl.
Rens eplene og skjær dem i grove biter. Ha eplebitene, sukker og eplemost i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre. Avkjøl eplemosen.
Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne. Tilsett loffsmulene og stek til det blir gyllent og sprøtt. Hell de sprø smulene over på en tallerken til avkjøling.
Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, sprø smuler og krem lagvis i porsjonsglass eller i en pen serveringsbolle. Drypp over eplesirup og server.
woman cooking

Bon appetit!

Smelt sukkeret til sirupen i en liten kjele. Pass godt på så karamellen ikke blir for mørk. Den skal kun bli pent gyllen.
Tilsett eplesaft eller eplesider. Karamellen vil boble og frese, så vær forsiktig. La sausen koke rolig til all karamellen har løst seg opp og sausen har fått sirupskonsistens. Avkjøl.
Rens eplene og skjær dem i grove biter. Ha eplebitene, sukker og eplemost i en kasserolle. Tilsett kanelstang og vanilje. Kok opp og la det småkoke til eplebitene er helt møre. Avkjøl eplemosen.
Smelt smør og sukker sammen i en stekepanne. Tilsett loffsmulene og stek til det blir gyllent og sprøtt. Hell de sprø smulene over på en tallerken til avkjøling.
Visp fløten til myk krem. Anrett eplemos, sprø smuler og krem lagvis i porsjonsglass eller i en pen serveringsbolle. Drypp over eplesirup og server.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?