Tilslørte bondepiker med eplesirup
Tilslørte bondepiker med eplesirup er laget md eplemos av norske epler, pisket krem og knasende sprø, karamelliserte smuler. En helt perfekt dessert som inneholder alt du kan ønske av sødme, friskhet, mykt og sprøtt.
Har eplene et tykt skall, bør de skrelles før de kokes. Er skallet veldig rødt, kan du likevel la litt av det være igjen slik at eplemosen får en flott og delikat rosafarge. Loffsmuler kan erstattes med knuste søte kjeks, og disse trenger du ikke steke. Du kan også variere loffsmulene ved å bruke litt kakesmuler, hasselnøtter, kokos eller havregryn.
Tilslørte bondepiker med eplesirup er laget md eplemos av norske epler, pisket krem og knasende sprø, karamelliserte smuler. En helt perfekt dessert som inneholder alt du kan ønske av sødme, friskhet, mykt og sprøtt.
Har eplene et tykt skall, bør de skrelles før de kokes. Er skallet veldig rødt, kan du likevel la litt av det være igjen slik at eplemosen får en flott og delikat rosafarge. Loffsmuler kan erstattes med knuste søte kjeks, og disse trenger du ikke steke. Du kan også variere loffsmulene ved å bruke litt kakesmuler, hasselnøtter, kokos eller havregryn.
Eplesirup
- 2 dl sukker
- 2 dl eplemost, frisk og syrlig, evt. eplesider
Tilslørte bondepiker
- 6 stykker eple
- 1.5 dl sukker
- 1 dl eplemost
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk kanelstang
- 3 dl fløte
Sprø smuler
- 3 dl loffsmuler
- 3 ss smør
- 3 ss sukker
Eplesirup
- 2 dl sukker
- 2 dl eplemost, frisk og syrlig, evt. eplesider
Tilslørte bondepiker
- 6 stykker eple
- 1.5 dl sukker
- 1 dl eplemost
- 1 stk vaniljestang
- 1 stk kanelstang
- 3 dl fløte
Sprø smuler
- 3 dl loffsmuler
- 3 ss smør
- 3 ss sukker
