«Trifle» med sjokolade, mascarponekrem og blåbær
Trifle er en annen genial dessert som kan varieres i det uendelige. Det er dessert-gjenvinning på sitt aller beste!
Den engelskinspirerte klassikeren består i utgangspunktet av en eller annen form for kake: sukkerbunn, formkake eller rullekake. Madeira, portvin, sherry, likør eller fruktjus til dynking av kakebitene. Krem i en eller annen variant. Og frukt eller bær. Det er en glitrende måte å få brukt opp rester på.
Dette er en kombinasjon av en seig og klissete brownie, en klunk portvin, mascarponekrem og rørte blåbær.
Trifle er en annen genial dessert som kan varieres i det uendelige. Det er dessert-gjenvinning på sitt aller beste!
Den engelskinspirerte klassikeren består i utgangspunktet av en eller annen form for kake: sukkerbunn, formkake eller rullekake. Madeira, portvin, sherry, likør eller fruktjus til dynking av kakebitene. Krem i en eller annen variant. Og frukt eller bær. Det er en glitrende måte å få brukt opp rester på.
Dette er en kombinasjon av en seig og klissete brownie, en klunk portvin, mascarponekrem og rørte blåbær.
- 300 g sjokoladekake
- 250 g mascarpone
- 2 dl fløte
- 50 g melis
- 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 1 ts ekte vaniljesukker
- 2 dl blåbær, rørte eller syltetøy
- portvin, sløyfes eller byttes ut med noe annet godt
Til pynt
- blåbær
- sjokolade, revet
- 300 g sjokoladekake
- 250 g mascarpone
- 2 dl fløte
- 50 g melis
- 0.5 stk vaniljestang, frøene, eller 1 ts ekte vaniljesukker
- 2 dl blåbær, rørte eller syltetøy
- portvin, sløyfes eller byttes ut med noe annet godt
Til pynt
- blåbær
- sjokolade, revet
