rask

Tilslørte jordbærpiker

30 min

Tilslørte jordbærpiker er sommersøstrene til tilslørte bondepiker. Eplene er nemlig byttet ut med søte jordbær. Ekstra god blir desserten med litt revet sjokolade.

Rørte jordbær kan erstattes med hjemmelaget jordbærsyltetøy med vanilje. 

422 har lagret denne
Tilslørte jordbærpiker

Tilslørte jordbærpiker er sommersøstrene til tilslørte bondepiker. Eplene er nemlig byttet ut med søte jordbær. Ekstra god blir desserten med litt revet sjokolade.

Rørte jordbær kan erstattes med hjemmelaget jordbærsyltetøy med vanilje. 

422 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g jordbær
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2.5 ss smør
  • 2.5 ss sukker
  • loffsmuler
  • 4 ss sjokolade, revet
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g jordbær
  • 1 dl sukker
  • 3 dl kremfløte
  • 2.5 ss smør
  • 2.5 ss sukker
  • loffsmuler
  • 4 ss sjokolade, revet
Del bærene i mindre biter eller mos dem lett med en gaffel. Rør dem sammen med sukkeret.
Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett loffsmulene og dryss over sukkeret. Stek smulene over middels høy varme til de blir gylne og karamelliserte. Rør ofte slik at det ikke brenner seg.
Hell de sprø smulene utover et stykke bakepapir til avkjøling.
Visp fløten til myk krem. Anrett rørte bær, sprø smuler og krem lagvis i porsjonsglass eller i en glassbolle. Dryss også litt revet sjokolade mellom lagene eller spar det til pynt på toppen.
woman cooking

Bon appetit!

Del bærene i mindre biter eller mos dem lett med en gaffel. Rør dem sammen med sukkeret.
Smelt smøret i en stekepanne. Tilsett loffsmulene og dryss over sukkeret. Stek smulene over middels høy varme til de blir gylne og karamelliserte. Rør ofte slik at det ikke brenner seg.
Hell de sprø smulene utover et stykke bakepapir til avkjøling.
Visp fløten til myk krem. Anrett rørte bær, sprø smuler og krem lagvis i porsjonsglass eller i en glassbolle. Dryss også litt revet sjokolade mellom lagene eller spar det til pynt på toppen.
Finn flere oppskrifter:

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?