rask

Riskrem med rød saus

25 min

For mange nordmenn blir det ikke jul uten hjemmelaget riskrem med rød saus. Riskrem er perfekt om du har grøtrester du trenger å bruke opp, men du kan også koke risgrøt selv, eller bruke en ferdig variant.

Den fyldige riskremen smaksettes med vanilje og balanseres med frisk bærsaus og hakkede mandler.

669 har lagret denne
Riskrem med rød saus og hakkede mandler

For mange nordmenn blir det ikke jul uten hjemmelaget riskrem med rød saus. Riskrem er perfekt om du har grøtrester du trenger å bruke opp, men du kan også koke risgrøt selv, eller bruke en ferdig variant.

Den fyldige riskremen smaksettes med vanilje og balanseres med frisk bærsaus og hakkede mandler.

669 har lagret denne
4
porsjoner

Riskrem

  • 400 g kokt risgrøt
  • 2 - 3 dl fløte, pisket til myk krem
  • 1 stk vaniljestang, eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker, kan sløyfes
  • 4 ss sukker, finkornet
  • 50 g mandler, hakkede

Rød saus

  • 2 dl saft, rød, gjerne rips- og bringebærsaft
  • 2 dl vann
  • 1 ss potetmel
Unngå at skjermen går i dvale

Riskrem

  • 400 g kokt risgrøt
  • 2 - 3 dl fløte, pisket til myk krem
  • 1 stk vaniljestang, eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker, kan sløyfes
  • 4 ss sukker, finkornet
  • 50 g mandler, hakkede

Rød saus

  • 2 dl saft, rød, gjerne rips- og bringebærsaft
  • 2 dl vann
  • 1 ss potetmel

Rød saus

Bland saft og vann i en kasserolle. Juster forholdet mellom saft og vann etter smak.
Rør inn potetmelet og gi blandingen et oppkok.
Trekk kasserollen til side når sausen har tyknet. Ikke la den bli stående å koke. Avkjøl sausen.

Riskrem

Rist mandlene gylne i ovn ved 180 grader, cirka 5-10 minutter. Avkjøl. Mandlene må ikke være varme når de skal blandes inn i riskremen.
Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker.
Rør vaniljesukkeret inn i grøten. Rør godt slik at grøten blir luftig. Grøten kan smakes til med mer sukker, eller melis, hvis du ønsker en søtere riskrem.
Pisk fløten til myk krem.

Pisk perfekt krem

Vend inn myk pisket krem og ristede mandler.
Oppbevar riskremen i kjøleskapet frem til servering.
woman cooking

Bon appetit!

Rød saus

Bland saft og vann i en kasserolle. Juster forholdet mellom saft og vann etter smak.
Rør inn potetmelet og gi blandingen et oppkok.
Trekk kasserollen til side når sausen har tyknet. Ikke la den bli stående å koke. Avkjøl sausen.

Riskrem

Rist mandlene gylne i ovn ved 180 grader, cirka 5-10 minutter. Avkjøl. Mandlene må ikke være varme når de skal blandes inn i riskremen.
Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker.
Rør vaniljesukkeret inn i grøten. Rør godt slik at grøten blir luftig. Grøten kan smakes til med mer sukker, eller melis, hvis du ønsker en søtere riskrem.
Pisk fløten til myk krem.

Pisk perfekt krem

Vend inn myk pisket krem og ristede mandler.
Oppbevar riskremen i kjøleskapet frem til servering.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?