For mange nordmenn blir det ikke jul uten hjemmelaget riskrem med rød saus. Riskrem er perfekt om du har grøtrester du trenger å bruke opp, men du kan også koke risgrøt selv, eller bruke en ferdig variant.
Den fyldige riskremen smaksettes med vanilje og balanseres med frisk bærsaus og hakkede mandler.
For mange nordmenn blir det ikke jul uten hjemmelaget riskrem med rød saus. Riskrem er perfekt om du har grøtrester du trenger å bruke opp, men du kan også koke risgrøt selv, eller bruke en ferdig variant.
Den fyldige riskremen smaksettes med vanilje og balanseres med frisk bærsaus og hakkede mandler.
1 stk vaniljestang, eventuelt 1 ts ekte vaniljesukker, kan sløyfes
4 ss sukker, finkornet
50 g mandler, hakkede
Rød saus
2 dl saft, rød, gjerne rips- og bringebærsaft
2 dl vann
1 ss potetmel
Rød saus
Bland saft og vann i en kasserolle. Juster forholdet mellom saft og vann etter smak.
Rør inn potetmelet og gi blandingen et oppkok.
Trekk kasserollen til side når sausen har tyknet. Ikke la den bli stående å koke. Avkjøl sausen.
Riskrem
Rist mandlene gylne i ovn ved 180 grader, cirka 5-10 minutter. Avkjøl. Mandlene må ikke være varme når de skal blandes inn i riskremen.
Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker.
Rør vaniljesukkeret inn i grøten. Rør godt slik at grøten blir luftig. Grøten kan smakes til med mer sukker, eller melis, hvis du ønsker en søtere riskrem.
Pisk fløten til myk krem.
Pisk perfekt krem
Vend inn myk pisket krem og ristede mandler.
Oppbevar riskremen i kjøleskapet frem til servering.
Bon appetit!
Rød saus
Bland saft og vann i en kasserolle. Juster forholdet mellom saft og vann etter smak.
Rør inn potetmelet og gi blandingen et oppkok.
Trekk kasserollen til side når sausen har tyknet. Ikke la den bli stående å koke. Avkjøl sausen.
Riskrem
Rist mandlene gylne i ovn ved 180 grader, cirka 5-10 minutter. Avkjøl. Mandlene må ikke være varme når de skal blandes inn i riskremen.
Splitt vaniljestangen på langs. Skrap ut frøene, bland frøene sammen med 4 ss sukker og «mos» det godt sammen til deilig vaniljesukker.
Rør vaniljesukkeret inn i grøten. Rør godt slik at grøten blir luftig. Grøten kan smakes til med mer sukker, eller melis, hvis du ønsker en søtere riskrem.
Pisk fløten til myk krem.
Pisk perfekt krem
Vend inn myk pisket krem og ristede mandler.
Oppbevar riskremen i kjøleskapet frem til servering.