Bringebærtrøfler

45 min
Lagret av 216 brukere
Bringebærtrøfler
Lagret av 216 brukere

Ingredienser

12
porsjoner
  • 1 pose bringebær, frosne
  • 400 g mørk sjokolade, 55-65%
  • 2 ss smør, mykt
  • 200 g sjokolade, til dypping
  • 3 dl tørkede bringebær, eller melis

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 pose bringebær, frosne
  • 400 g mørk sjokolade, 55-65%
  • 2 ss smør, mykt
  • 200 g sjokolade, til dypping
  • 3 dl tørkede bringebær, eller melis
Lag bringebærpuré av fryste bringebær som du tiner, moser og gnir gjennom en sikt slik at frøene fjernes. Hvis du synes bringebærpuréen virker veldig syrlig kan du gjerne smake den til med 2 ss sukker eller melis.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp bringebærpuréen i en liten kasserolle. Hell den varme pureen over sjokoladen mens du hele tiden rører energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk. For best resultat kan du avslutte med å kjøre sjokoladeblandingen med en stavmikser. Sett stavmikseren helt ned i sjokoladeblandingen og forsøk å unngå å tilføre luft.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir. La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade og ruller dem i siktet melis. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
woman cooking

Bon appetit!

Lag bringebærpuré av fryste bringebær som du tiner, moser og gnir gjennom en sikt slik at frøene fjernes. Hvis du synes bringebærpuréen virker veldig syrlig kan du gjerne smake den til med 2 ss sukker eller melis.
Finhakk sjokoladen og ha den i en bolle. Varm opp bringebærpuréen i en liten kasserolle. Hell den varme pureen over sjokoladen mens du hele tiden rører energisk fra midten med en slikkepott. Sjokoladeblandingen skal bli skinnende blank, tykk og elastisk. For best resultat kan du avslutte med å kjøre sjokoladeblandingen med en stavmikser. Sett stavmikseren helt ned i sjokoladeblandingen og forsøk å unngå å tilføre luft.
Rør til slutt inn smøret i små terninger. La sjokoladen stå i romtemperatur til den har blitt så fast at du kan sprøyte ut passe store topper på et stekebrett kledd med bakepapir. La sjokoladetrøflene bli skikkelig kalde før du dypper trøflene (noen få om gangen) i smeltet sjokolade og ruller dem i siktet melis. Rist av det overflødige og oppbevar konfekten kjølig i en tett boks.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?