Til hovedinnhold
rask

Yoghurt med varm karamellsaus

30 min

Finnes det egentlig noe bedre enn varm karamellsaus? Denne karamellsausen lager du enkelt fra bunn selv, men det er viktig å følge med hele tiden siden dette er supervarme saker. 

Av og til passer det jo fint med en bittelitt sunnere variant av en karamell-softis, så her er det brukt en tykk yoghurt naturell sammen med karamellsausen.  

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Lagret av 277 brukere
Yoghurt med varm karamellsaus
Foto: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Finnes det egentlig noe bedre enn varm karamellsaus? Denne karamellsausen lager du enkelt fra bunn selv, men det er viktig å følge med hele tiden siden dette er supervarme saker. 

Av og til passer det jo fint med en bittelitt sunnere variant av en karamell-softis, så her er det brukt en tykk yoghurt naturell sammen med karamellsausen.  

Oppskrift: Julie Ilona Balas/Julies matblogg

Lagret av 277 brukere

Ingredienser

2
porsjoner
  • 200 g gresk yoghurt, naturell

Karamellsaus

  • 100 g sukker
  • 2.5 dl kremfløte
  • 30 g smør
  • 1 klype havsalt
  • 0.5 ts vaniljepulver

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 200 g gresk yoghurt, naturell

Karamellsaus

  • 100 g sukker
  • 2.5 dl kremfløte
  • 30 g smør
  • 1 klype havsalt
  • 0.5 ts vaniljepulver
Vei opp sukkeret og ha det i en stor kjele. Karamellsausen bobler veldig og vokser i kjelen, så det er viktig å bruke en stor kjele når man koker karamell.
Smelt sukkeret på middels temperatur uten å røre for mye. Rist heller litt på kjelen. Følg med hele tiden at det ikke svir seg. Når alt sukkeret er smeltet, kan du røre litt med en tresleiv.
Mål opp fløten. Tilsett litt og litt i den varme karamellen. Her er det viktig at du rører godt hele tiden, for nå vil det boble veldig og klumpe seg litt.
Når all fløten er rørt inn, og du har en jevn masse, tilsetter du smøret. Rør det godt ut og la sausen putre i 5-10 minutter avhengig av hvor tykk du ønsker den.
Mot slutten tilsetter du en klype salt og vaniljepulveret.
Server varm karamellsaus over yoghurt naturell!
woman cooking

Bon appetit!

Vei opp sukkeret og ha det i en stor kjele. Karamellsausen bobler veldig og vokser i kjelen, så det er viktig å bruke en stor kjele når man koker karamell.
Smelt sukkeret på middels temperatur uten å røre for mye. Rist heller litt på kjelen. Følg med hele tiden at det ikke svir seg. Når alt sukkeret er smeltet, kan du røre litt med en tresleiv.
Mål opp fløten. Tilsett litt og litt i den varme karamellen. Her er det viktig at du rører godt hele tiden, for nå vil det boble veldig og klumpe seg litt.
Når all fløten er rørt inn, og du har en jevn masse, tilsetter du smøret. Rør det godt ut og la sausen putre i 5-10 minutter avhengig av hvor tykk du ønsker den.
Mot slutten tilsetter du en klype salt og vaniljepulveret.
Server varm karamellsaus over yoghurt naturell!
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?