Til hovedinnhold

Frosne bær med hjemmelaget, varm vaniljesaus

45 min

Varme bær og is er og blir en klassiker. Men denne gangen har jeg tillatt meg å snu litt på flisa og servere herved; frosne bær med varm vaniljesaus. Resultatet blir omtrent det samme som når de varme bærene har smeltet isen, men opplevelsen er en helt annen!

Lagret av 154 brukere
Frosne bær med hjemmelaget, varm vaniljesaus

Varme bær og is er og blir en klassiker. Men denne gangen har jeg tillatt meg å snu litt på flisa og servere herved; frosne bær med varm vaniljesaus. Resultatet blir omtrent det samme som når de varme bærene har smeltet isen, men opplevelsen er en helt annen!

Lagret av 154 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • blåbær, frosne
  • bringebær, frosne
  • mørk sjokolade, revet (kan sløyfes)
  • mynte, friske blader (kan sløyfes)

vaniljesaus

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • blåbær, frosne
  • bringebær, frosne
  • mørk sjokolade, revet (kan sløyfes)
  • mynte, friske blader (kan sløyfes)

vaniljesaus

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme
  • 100 g sukker
  • 1 stk vaniljestang
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen.
Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og server den i dette tilfelle med det samme. Skal sausen servers kald kan den gjerne få stå i kjøleskapet over natten for og «modnes».
Fyll en passende mengde frosne bær i en dyp tallerken eller dessertskål. Riv over sjokolade hvis ønskelig og pynt eventuelt med friske mynteblader. Hell over varm vaniljesaus ved servering.
woman cooking

Bon appetit!

Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen.
Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og server den i dette tilfelle med det samme. Skal sausen servers kald kan den gjerne få stå i kjøleskapet over natten for og «modnes».
Fyll en passende mengde frosne bær i en dyp tallerken eller dessertskål. Riv over sjokolade hvis ønskelig og pynt eventuelt med friske mynteblader. Hell over varm vaniljesaus ved servering.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?