Varme bær og is er og blir en klassiker. Men denne gangen har jeg tillatt meg å snu litt på flisa og servere herved; frosne bær med varm vaniljesaus. Resultatet blir omtrent det samme som når de varme bærene har smeltet isen, men opplevelsen er en helt annen!
Varme bær og is er og blir en klassiker. Men denne gangen har jeg tillatt meg å snu litt på flisa og servere herved; frosne bær med varm vaniljesaus. Resultatet blir omtrent det samme som når de varme bærene har smeltet isen, men opplevelsen er en helt annen!
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen.
Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og server den i dette tilfelle med det samme. Skal sausen servers kald kan den gjerne få stå i kjøleskapet over natten for og «modnes».
Fyll en passende mengde frosne bær i en dyp tallerken eller dessertskål. Riv over sjokolade hvis ønskelig og pynt eventuelt med friske mynteblader. Hell over varm vaniljesaus ved servering.
Bon appetit!
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, halvparten av sukkeret, vaniljestang og vaniljefrø i en kasserolle og kok opp blandingen.
Visp eggeplommene sammen med resten av sukkeret i en bolle. Visp til det meste av sukkeret har løst seg opp.
Hell den varme fløtemelken over eggeplommene mens du visper. Hell alt tilbake i kasserollen og varm blandingen forsiktig opp under stadig omrøring. Blandingen skal tykne noe, men må ikke koke.
Sil vaniljesausen over i en ren bolle og server den i dette tilfelle med det samme. Skal sausen servers kald kan den gjerne få stå i kjøleskapet over natten for og «modnes».
Fyll en passende mengde frosne bær i en dyp tallerken eller dessertskål. Riv over sjokolade hvis ønskelig og pynt eventuelt med friske mynteblader. Hell over varm vaniljesaus ved servering.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto