Til hovedinnhold
rask
vegetar

Varm karamellisert rabarbra med jordbær og kanel

30 min

Dette er en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge. 

Lagret av 511 brukere
Varm karamellisert rabarbra med jordbær og kanel

Dette er en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge. 

Lagret av 511 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 400 g rabarbra
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl vann, varmt
  • 2 ss smør
  • 12 stk jordbær
  • vaniljeis, eller is med kanel, jordbær eller pistasj
  • 4 kjeks, mandelkjeks eller annen søt kjeks
  • kanel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g rabarbra
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl vann, varmt
  • 2 ss smør
  • 12 stk jordbær
  • vaniljeis, eller is med kanel, jordbær eller pistasj
  • 4 kjeks, mandelkjeks eller annen søt kjeks
  • kanel
Del rabarbrastengene i jevne staver. Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne.
Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (- uten store karamellklumper). Tilsett smør og rabarbra. La det steke/syde noen minutter over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen trekke seg knapt mør i pannen.
Anrett rabarbra på tallerkener. Legg på delte jordbær, drypp over sirupen fra pannen og dryss over knust kjeks og en god klype kanel. Topp med en iskule og server.
woman cooking

Bon appetit!

Del rabarbrastengene i jevne staver. Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne.
Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (- uten store karamellklumper). Tilsett smør og rabarbra. La det steke/syde noen minutter over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen trekke seg knapt mør i pannen.
Anrett rabarbra på tallerkener. Legg på delte jordbær, drypp over sirupen fra pannen og dryss over knust kjeks og en god klype kanel. Topp med en iskule og server.
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?