rask
vegetar

Varm karamellisert rabarbra med jordbær og kanel

30 min

Dette er en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge. 

549 har lagret denne
karamellisert rabarbra med jordbær, is og kanel på hvit tallerken

Dette er en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge. 

549 har lagret denne
4
porsjoner
  • 400 g rabarbra
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl vann, varmt
  • 2 ss smør
  • 12 stk jordbær
  • vaniljeis, eller is med kanel, jordbær eller pistasj
  • 4 kjeks, mandelkjeks eller annen søt kjeks
  • kanel
Unngå at skjermen går i dvale
  • 400 g rabarbra
  • 1.5 dl sukker
  • 1.5 dl vann, varmt
  • 2 ss smør
  • 12 stk jordbær
  • vaniljeis, eller is med kanel, jordbær eller pistasj
  • 4 kjeks, mandelkjeks eller annen søt kjeks
  • kanel
Del rabarbrastengene i jevne staver. Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne.
Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (- uten store karamellklumper). Tilsett smør og rabarbra. La det steke/syde noen minutter over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen trekke seg knapt mør i pannen.
Anrett rabarbra på tallerkener. Legg på delte jordbær, drypp over sirupen fra pannen og dryss over knust kjeks og en god klype kanel. Topp med en iskule og server.
woman cooking

Bon appetit!

Del rabarbrastengene i jevne staver. Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne.
Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (- uten store karamellklumper). Tilsett smør og rabarbra. La det steke/syde noen minutter over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen trekke seg knapt mør i pannen.
Anrett rabarbra på tallerkener. Legg på delte jordbær, drypp over sirupen fra pannen og dryss over knust kjeks og en god klype kanel. Topp med en iskule og server.

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?