Dette er en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge.
Dette er en nydelig liten rett av lett karamellisert rabarbra, søte jordbær, knuste mandelkjeks, is og kanel. De unge spede knallrøde rabarbrastengene er best å bruke her synes jeg, de gir også en fantastisk farge.
vaniljeis, eller is med kanel, jordbær eller pistasj
4 kjeks, mandelkjeks eller annen søt kjeks
kanel
Del rabarbrastengene i jevne staver. Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne.
Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (- uten store karamellklumper). Tilsett smør og rabarbra. La det steke/syde noen minutter over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen trekke seg knapt mør i pannen.
Anrett rabarbra på tallerkener. Legg på delte jordbær, drypp over sirupen fra pannen og dryss over knust kjeks og en god klype kanel. Topp med en iskule og server.
Bon appetit!
Del rabarbrastengene i jevne staver. Smelt sukkeret til lys karamell i en stor stekepanne.
Tilsett varmt vann og kok ut karamellen. La det småkoke videre til det ligner sirupskonsistens (- uten store karamellklumper). Tilsett smør og rabarbra. La det steke/syde noen minutter over middelshøy varme. Skru av varmen og la rabarbraen trekke seg knapt mør i pannen.
Anrett rabarbra på tallerkener. Legg på delte jordbær, drypp over sirupen fra pannen og dryss over knust kjeks og en god klype kanel. Topp med en iskule og server.