Påskeegg med kremfyll: Sjokoladeegg
Påskeegg eller sjokoladeegg med kremfyll hører med i påskeegget, og om du lager eggene selv vet du med sikkerhet hva de inneholder. Å lage disse sjokoladeeggene er veldig enkelt uten behov for spesialutstyr. Litt kliss må beregnes med rullingen av eggene og dyppingen i sjokolade, men dette kan vise seg å være en morsom oppgave for barna, særlig om de får slikke bollen til slutt.
Sjokoladeeggene vil holde seg fint oppbevart i lufttett boks i kjøleskap i cirka 14 dager.
Påskeegg eller sjokoladeegg med kremfyll hører med i påskeegget, og om du lager eggene selv vet du med sikkerhet hva de inneholder. Å lage disse sjokoladeeggene er veldig enkelt uten behov for spesialutstyr. Litt kliss må beregnes med rullingen av eggene og dyppingen i sjokolade, men dette kan vise seg å være en morsom oppgave for barna, særlig om de får slikke bollen til slutt.
Sjokoladeeggene vil holde seg fint oppbevart i lufttett boks i kjøleskap i cirka 14 dager.
- 200 g kondensert melk, søt, ikke Vikingmelk
- 115 g smør, romtemperert
- 0.5 ts salt
- 500 g melis, ca
- 1 ts vaniljesukker
- 500 g mørk kokesjokolade
- 1 ts matfett, Delfiafett
- 1 dl kakestrøssel
- 200 g kondensert melk, søt, ikke Vikingmelk
- 115 g smør, romtemperert
- 0.5 ts salt
- 500 g melis, ca
- 1 ts vaniljesukker
- 500 g mørk kokesjokolade
- 1 ts matfett, Delfiafett
- 1 dl kakestrøssel
Sjokoladeeggene bør ikke være for store da kremfyllet er ganske mektig, en halv spiseskje kremfyll per egg burde holde.
Om du ønsker å lage egg med en gul plomme i midten farges en liten del av kremen gul med fargepasta. Rull små kuler av gul krem, rull så en større kule med hvit krem som trykkes flat. Legg den gule kulen i midten og pakk det hvite rundt og form som et egg.

Bon appetit!
Sjokoladeeggene bør ikke være for store da kremfyllet er ganske mektig, en halv spiseskje kremfyll per egg burde holde.
Om du ønsker å lage egg med en gul plomme i midten farges en liten del av kremen gul med fargepasta. Rull små kuler av gul krem, rull så en større kule med hvit krem som trykkes flat. Legg den gule kulen i midten og pakk det hvite rundt og form som et egg.