Påskeegg eller sjokoladeegg med kremfyll hører med i påskeegget, og om du lager eggene selv vet du med sikkerhet hva de inneholder. Å lage disse sjokoladeeggene er veldig enkelt uten behov for spesialutstyr. Litt kliss må beregnes med rullingen av eggene og dyppingen i sjokolade, men dette kan vise seg å være en morsom oppgave for barna, særlig om de får slikke bollen til slutt.
Sjokoladeeggene vil holde seg fint oppbevart i lufttett boks i kjøleskap i cirka 14 dager.
Visp sammen smør, kondensert melk, salt og vaniljesukker til en luftig krem. Tilsett melis, litt om gangen, til kremen får en fast konsistens.
Kremen skal være fast nok til at du kan bruke hendene til forsiktig å rulle små egg. Kremen vil allikevel fort bli klissete når den håndteres, så det kan være lurt å drysse hendene med melis mens du ruller. Sjokoladeeggene bør ikke være for store da kremfyllet er ganske mektig, en halv spiseskje kremfyll per egg burde holde. Om du ønsker å lage egg med en gul plomme i midten farges en liten del av kremen gul med fargepasta. Rull små kuler av gul krem, rull så en større kule med hvit krem som trykkes flat. Legg den gule kulen i midten og pakk det hvite rundt og form som et egg.
Sett eggene i kjøleskapet en times tid slik at de blir kalde og harde før de dyppes i sjokoladen.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt matfett. Matfettet gjør sjokoladen litt tynnere og gir et jevnere resultat når eggene dyppes.
Dypp ett og ett egg i sjokoladen og dryss over kakestrøssel. Det er fint å kun ta ut noen egg om gangen fra kjøleskapet slik at resten holder seg kalde.
Sett eggene i kjøleskapet ca 20 minutter slik at sjokoladen stivner. Bruk en skarp kniv til å renskjære kantene rundt eggene slik at de blir jevne og pene.
Bon appetit!
Visp sammen smør, kondensert melk, salt og vaniljesukker til en luftig krem. Tilsett melis, litt om gangen, til kremen får en fast konsistens.
Kremen skal være fast nok til at du kan bruke hendene til forsiktig å rulle små egg. Kremen vil allikevel fort bli klissete når den håndteres, så det kan være lurt å drysse hendene med melis mens du ruller. Sjokoladeeggene bør ikke være for store da kremfyllet er ganske mektig, en halv spiseskje kremfyll per egg burde holde. Om du ønsker å lage egg med en gul plomme i midten farges en liten del av kremen gul med fargepasta. Rull små kuler av gul krem, rull så en større kule med hvit krem som trykkes flat. Legg den gule kulen i midten og pakk det hvite rundt og form som et egg.
Sett eggene i kjøleskapet en times tid slik at de blir kalde og harde før de dyppes i sjokoladen.
Smelt sjokolade over vannbad og tilsett litt matfett. Matfettet gjør sjokoladen litt tynnere og gir et jevnere resultat når eggene dyppes.
Dypp ett og ett egg i sjokoladen og dryss over kakestrøssel. Det er fint å kun ta ut noen egg om gangen fra kjøleskapet slik at resten holder seg kalde.
Sett eggene i kjøleskapet ca 20 minutter slik at sjokoladen stivner. Bruk en skarp kniv til å renskjære kantene rundt eggene slik at de blir jevne og pene.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto