Apple crumble – eplemos servert med et lag av sprø smuldredeig – er kanskje den beste måten å servere epler til dessert på. Søtt, varmende og sprøtt. Kilde: Foto: Charlotte Lake/NTB Scanpix.
Apple crumble – eplemos servert med et lag av sprø smuldredeig – er kanskje den beste måten å servere epler til dessert på. Søtt, varmende og sprøtt. Kilde: Foto: Charlotte Lake/NTB Scanpix.
Forvarm ovnen til 200 grader. Vask eplene og del dem i fire. Skjær ut kjernen, og del bitene igjen i fire. Ha eplene i en stekepanne (det kan hende du må smake dem til med litt sukker, dersom de ikke er søte nok). Ha i eplejuice og stek eplene på medium varme i fem minutter, eller til eplene begynner å bli myke. Fordel eplene mellom fire ildfaste porsjonsskåler.
Smuldre sammen smør og hvetemel med fingertuppene. Det skal få konsistens som grov sand eller brødsmuler. Bland inn havregryn og brunt sukker. Fordel smuldredeigen over eplene.
Stek i ovnen i 30 minutter eller til lokket er blitt sprøtt og gyllent.
Server varmt, gjerne med pisket vaniljekrem eller vaniljeis ved siden av.
Bon appetit!
Forvarm ovnen til 200 grader. Vask eplene og del dem i fire. Skjær ut kjernen, og del bitene igjen i fire. Ha eplene i en stekepanne (det kan hende du må smake dem til med litt sukker, dersom de ikke er søte nok). Ha i eplejuice og stek eplene på medium varme i fem minutter, eller til eplene begynner å bli myke. Fordel eplene mellom fire ildfaste porsjonsskåler.
Smuldre sammen smør og hvetemel med fingertuppene. Det skal få konsistens som grov sand eller brødsmuler. Bland inn havregryn og brunt sukker. Fordel smuldredeigen over eplene.
Stek i ovnen i 30 minutter eller til lokket er blitt sprøtt og gyllent.
Server varmt, gjerne med pisket vaniljekrem eller vaniljeis ved siden av.