rask
Eton mess
15 min
Eton mess er en tradisjonell, engelsk dessert fra en kostskole, der rot antageligvis ikke er godkjent utover dessertskålen. I denne desserten får du deilig knust marengs, pisket krem og delte jordbær i skjønn blanding.
Lagret av 89 brukere
Foto: Studio Barcelona/NTB Scanpix.
Eton mess er en tradisjonell, engelsk dessert fra en kostskole, der rot antageligvis ikke er godkjent utover dessertskålen. I denne desserten får du deilig knust marengs, pisket krem og delte jordbær i skjønn blanding.
Lagret av 89 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 400 jordbær
- 50 g melis
- 3 dl kremfløte
- 1 ts melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 6 marengsbunn, liten
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 400 jordbær
- 50 g melis
- 3 dl kremfløte
- 1 ts melis
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 6 marengsbunn, liten
Skjær jordbærene i fire biter og ha en tredjedel av dem i en bolle. Dryss over en spiseskje melis og bland godt. La jordbærene stå i ti minutter.
Pisk sammen kremfløte, melis og vaniljeekstrakt i en stor bolle til kremen danner små topper.
Legg marengsbunnene i en plastpose og knus dem grovt med en kjevle eller bunnen av en liten kjele.
Bland forsiktig sammen kremen og den knuste marengsen med en slikkepott.
Legg marengskremen og de søte jordbærene lagvis i porsjonsglass og topp med noen friske jordbær.

Bon appetit!
Skjær jordbærene i fire biter og ha en tredjedel av dem i en bolle. Dryss over en spiseskje melis og bland godt. La jordbærene stå i ti minutter.
Pisk sammen kremfløte, melis og vaniljeekstrakt i en stor bolle til kremen danner små topper.
Legg marengsbunnene i en plastpose og knus dem grovt med en kjevle eller bunnen av en liten kjele.
Bland forsiktig sammen kremen og den knuste marengsen med en slikkepott.
Legg marengskremen og de søte jordbærene lagvis i porsjonsglass og topp med noen friske jordbær.