Rens rips, solbær og jordbær og legg i kasserolle med vann og sukker. Rør godt og la dem trekke et par timer. Sett kasserollen over svak varme, og la bærblandingen koke opp. Skum av. Kok bærene 2-3 minutter. Ta kasserollen av varmen og rør forsiktig i bringebærene så de forblir så hele som mulig. Jevn grøten med et par spiseskjeer potetmel utrørt i kaldt vann. Når du jevner med potetmel, røres jevningen i når grøten er like under kokepunktet. Det er viktig at grøten stadig er varm, men den må ikke koke etter at jevningen er kommet i. Dryss et tynt lag sukker over grøten, så den ikke får snerk. Avkjøl. Spis grøten med kald fløte eller fløtemelk.
Bon appetit!
Rens rips, solbær og jordbær og legg i kasserolle med vann og sukker. Rør godt og la dem trekke et par timer. Sett kasserollen over svak varme, og la bærblandingen koke opp. Skum av. Kok bærene 2-3 minutter. Ta kasserollen av varmen og rør forsiktig i bringebærene så de forblir så hele som mulig. Jevn grøten med et par spiseskjeer potetmel utrørt i kaldt vann. Når du jevner med potetmel, røres jevningen i når grøten er like under kokepunktet. Det er viktig at grøten stadig er varm, men den må ikke koke etter at jevningen er kommet i. Dryss et tynt lag sukker over grøten, så den ikke får snerk. Avkjøl. Spis grøten med kald fløte eller fløtemelk.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto