Aprikoskompott
60 min
Er det noe som slår en frisk kompott etter en god middag? Av alle gode kompotter er aprikoskompott kanskje den aller beste.
Kilde: Adresseavisen
16 har lagret denne
Er det noe som slår en frisk kompott etter en god middag? Av alle gode kompotter er aprikoskompott kanskje den aller beste.
Kilde: Adresseavisen
16 har lagret denne
8
porsjoner
- 3 bokser aprikos
- 300 g sukker
- 3 stjerneanis
- 0.5 vaniljestang
- 1 dl vann
- safran
- kremfløte
Unngå at skjermen går i dvale
- 3 bokser aprikos
- 300 g sukker
- 3 stjerneanis
- 0.5 vaniljestang
- 1 dl vann
- safran
- kremfløte
Bruk hermetisk aprikos. Ta aprikosen ut fra boksene (men ikke bruk sukkerlaken) i en kasserolle sammen med sukker, stjerneanis og vann.
Snitt opp vaniljestangen og la både margen og resten av stangen være med når blandingen bringes til et oppkok.
La koke i en liten halvtime. Rør lett med visp.
Ta ut anis og vaniljestang. La avkjøles.
Fordel i dessertglass (det som ev. er igjen kan stå nesten uendelig i kjøleskap).
Lettpisk fløte og ha litt på toppen. Du kan om du også vil, pynte med litt revet mørk god sjokolade på toppen av fløten.
Server!

Bon appetit!
Bruk hermetisk aprikos. Ta aprikosen ut fra boksene (men ikke bruk sukkerlaken) i en kasserolle sammen med sukker, stjerneanis og vann.
Snitt opp vaniljestangen og la både margen og resten av stangen være med når blandingen bringes til et oppkok.
La koke i en liten halvtime. Rør lett med visp.
Ta ut anis og vaniljestang. La avkjøles.
Fordel i dessertglass (det som ev. er igjen kan stå nesten uendelig i kjøleskap).
Lettpisk fløte og ha litt på toppen. Du kan om du også vil, pynte med litt revet mørk god sjokolade på toppen av fløten.
Server!