Til hovedinnhold

Sviskegrøt

1 h

Sviske er en vinn-vinn-råvare, tilgjengelig over alt til liten pris.
De fleste kjenner sviskenes velsignelser – også utover å tjene som en godbit. Naturmedisin som også kan være tilbehør, salat og dessert, er en rimelig lettvint løsning på kjøkkenet.
Svisker med sin intense smak og rike fiberinnhold kan sørge for å holde piller og kostholdstilskudd borte.
De tørkede plommene setter ikke bare fart i systemet, de smaker også godt.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Lagret av 26 brukere
Sviskegrøt i gjennomsiktig glasskål med stett

Sviske er en vinn-vinn-råvare, tilgjengelig over alt til liten pris.
De fleste kjenner sviskenes velsignelser – også utover å tjene som en godbit. Naturmedisin som også kan være tilbehør, salat og dessert, er en rimelig lettvint løsning på kjøkkenet.
Svisker med sin intense smak og rike fiberinnhold kan sørge for å holde piller og kostholdstilskudd borte.
De tørkede plommene setter ikke bare fart i systemet, de smaker også godt.
Kilde: Stavanger Aftenblad. Foto: Jonas Haarr Friestad

Lagret av 26 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 500 g svisker
  • 7.5 dl vann
  • 2.5 dl saft
  • 150 g sukker
  • 2 ss potetmel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 500 g svisker
  • 7.5 dl vann
  • 2.5 dl saft
  • 150 g sukker
  • 2 ss potetmel
Skyll sviskene og legg dem i bløt i vann og saft natten over. Tilsett sukker og sett sviskene over i bløtevannet.
Kok sviskene møre på middels varme, det tar ikke lang tid.
Rør ut potetmelet i en halv kopp kaldt vann og tilsett i kasserollen i en stråle mens du rører godt. Dette må ikke koke igjen.
Bruk en stor skje så du ikke ødelegger sviskene.
Slå grøten over i en bolle.
Strø gjerne litt sukker over.
Fløte, fløtemelk eller vaniljesaus til.
Tips: Sviskekompott blir det med samme framgangsmåte, men uten jevning på.
woman cooking

Bon appetit!

Skyll sviskene og legg dem i bløt i vann og saft natten over. Tilsett sukker og sett sviskene over i bløtevannet.
Kok sviskene møre på middels varme, det tar ikke lang tid.
Rør ut potetmelet i en halv kopp kaldt vann og tilsett i kasserollen i en stråle mens du rører godt. Dette må ikke koke igjen.
Bruk en stor skje så du ikke ødelegger sviskene.
Slå grøten over i en bolle.
Strø gjerne litt sukker over.
Fløte, fløtemelk eller vaniljesaus til.
Tips: Sviskekompott blir det med samme framgangsmåte, men uten jevning på.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?