Plommekompott
Smakfulle norske plommer er kjent for sin litt søte, litt syrlige og aromatiske smak. De kan brukes i alt fra sauser, til chutneyer, til kompotter og kaker. Plommer er en av mange norske frukter som er i sesong på sensommeren og tidlig på høsten. Så har du plommer i hagen, høst de inn og lag deg noe godt, som for eksempel plommekompott.
Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi. Server gjerne med fløte eller pisket krem.
Smakfulle norske plommer er kjent for sin litt søte, litt syrlige og aromatiske smak. De kan brukes i alt fra sauser, til chutneyer, til kompotter og kaker. Plommer er en av mange norske frukter som er i sesong på sensommeren og tidlig på høsten. Så har du plommer i hagen, høst de inn og lag deg noe godt, som for eksempel plommekompott.
Plommekompott er en herlig dessert som ofte vekker nostalgi. Server gjerne med fløte eller pisket krem.
- 10 stk plommer
- 120 g sukker
- 2 dl vann
- 1 stk kanelstang
- 1 ts kardemomme
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk vaniljestang, delt i to
- 10 stk plommer
- 120 g sukker
- 2 dl vann
- 1 stk kanelstang
- 1 ts kardemomme
- 1 stk stjerneanis
- 1 stk vaniljestang, delt i to
