Rødvinskokte svisker
60 min
Desserten blir aller finest med hele, steinfrie svisker. Billigsviskene er ofte lemlestet, og blir ikke så presentable, men de duger de også. Rødvinen bør være ung og fruktig, uten eikepreg eller mye garvestoffer.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
14 har lagret denne
Desserten blir aller finest med hele, steinfrie svisker. Billigsviskene er ofte lemlestet, og blir ikke så presentable, men de duger de også. Rødvinen bør være ung og fruktig, uten eikepreg eller mye garvestoffer.
Kilde: Bergens Tidende. Foto: Thor Brødreskift
14 har lagret denne
Unngå at skjermen går i dvale
- 250 g svisker
- 2.5 dl rødvin
- 2.5 dl vann
- 1 dl sukker
- 1 kanelstang
- 3 nellikspiker
Du begynner med å koke opp alle ingrediensene.
Er sviskene veldig tørre, kan de legges i bløt i vin- og vannblandingen noen timer i forveien.
La småkoke under lokk til sviskene er møre; det kan ta fra et kvarter til en halvtime.
Så fisker du ut sviskene med en hullsleiv, og koker væsken videre på høy temperatur og uten lokk.
Sørg for at krydderne er med i væsken – spesielt nellikspikerne har lett for å gjemme seg bort i en sviske.
Når væsken er redusert (kokt inn) til ca. 1,5 dl, begynner den å tykne til en tynn rødvinssirup.
Da fisker du ut krydderne, og tilsetter eventuell ekstra væske som har rent ut av sviskene. Bland godt og ta av varmen.
La kjøle seg ned til romtemperatur før du fordeler sviskene i dessertskåler, og øser rødvinssirupen over.
Server kald matfløte i en mugge ved siden av (ev. kremfløte spedd ut med melk), slik at gjestene selv kan bestemme hvor mye de vil ha på.

Bon appetit!
Du begynner med å koke opp alle ingrediensene.
Er sviskene veldig tørre, kan de legges i bløt i vin- og vannblandingen noen timer i forveien.
La småkoke under lokk til sviskene er møre; det kan ta fra et kvarter til en halvtime.
Så fisker du ut sviskene med en hullsleiv, og koker væsken videre på høy temperatur og uten lokk.
Sørg for at krydderne er med i væsken – spesielt nellikspikerne har lett for å gjemme seg bort i en sviske.
Når væsken er redusert (kokt inn) til ca. 1,5 dl, begynner den å tykne til en tynn rødvinssirup.
Da fisker du ut krydderne, og tilsetter eventuell ekstra væske som har rent ut av sviskene. Bland godt og ta av varmen.
La kjøle seg ned til romtemperatur før du fordeler sviskene i dessertskåler, og øser rødvinssirupen over.
Server kald matfløte i en mugge ved siden av (ev. kremfløte spedd ut med melk), slik at gjestene selv kan bestemme hvor mye de vil ha på.
Finn flere oppskrifter: