Til hovedinnhold

Kirsebærsaus til riskrem

30 min
6 varer
68
Kirsebærsaus til riskrem, med vanilje og kanel

Hjemmelaget riskrem hører julen til, og ekstra godt blir det med en saus laget av ekte bær.

Hvorfor ikke prøve kirsebærsaus til riskrem i år? Denne herlige sausen laget du av hele bær som smaksettes med vanilje og kanel. Slik tar du riskremen til et nytt nivå, uten å tulle for mye med tradisjonene.

Sausen kan også brukes til andre desserter. Prøv den til hjemmelaget vaniljeis eller pannacotta.

Kilde: Fædrelandsvennen Foto: Torstein Øen

Ingredienser

8
porsjoner
  • 2 dl kirsebær
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 2 vaniljestang
  • 1 ss potetmel

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 2 dl kirsebær
  • 2 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 1 kanelstang
  • 2 vaniljestang
  • 1 ss potetmel
Ha alle ingrediensene i en gryte, utenom potetmelet.
La sausen koke i 2 minutter, slik at smaken kommer ut av bærene og krydderet.
Bland potetmel ut i litt kaldt vann, og hell i en tynn stråle i den varme kirsebærsausen.
Pass på at sausen ikke blir for tykk, den tykner litt når den blir kald.
Serveres lunken over iskald riskrem.
woman cooking

Bon appetit!

Ha alle ingrediensene i en gryte, utenom potetmelet.
La sausen koke i 2 minutter, slik at smaken kommer ut av bærene og krydderet.
Bland potetmel ut i litt kaldt vann, og hell i en tynn stråle i den varme kirsebærsausen.
Pass på at sausen ikke blir for tykk, den tykner litt når den blir kald.
Serveres lunken over iskald riskrem.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?