Til hovedinnhold

Sjokoladesaus

30 min

Fløyelsmyk sjokoladesaus som ikke bare passer til is; bruk den til pæredesserter eller jordbær også!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd

Lagret av 31 brukere
Rosa skål med is toppet med sjokoladesaus

Fløyelsmyk sjokoladesaus som ikke bare passer til is; bruk den til pæredesserter eller jordbær også!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd

Lagret av 31 brukere

Ingredienser

8
porsjoner
  • 50 g smør, usaltet
  • 60 g brunt sukker
  • 60 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 50 g smør, usaltet
  • 60 g brunt sukker
  • 60 g sukker
  • 2 dl kremfløte
  • 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.
Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt.
Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.
Server den lun eller avkjølt.
Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.
woman cooking

Bon appetit!

Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.
Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt.
Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.
Server den lun eller avkjølt.
Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?