Sjokoladesaus
30 min
Fløyelsmyk sjokoladesaus som ikke bare passer til is; bruk den til pæredesserter eller jordbær også!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Lagret av 31 brukere
Fløyelsmyk sjokoladesaus som ikke bare passer til is; bruk den til pæredesserter eller jordbær også!
Kilde: Opplysningskontoret for Meieriprodukter. Foto: Eva Brænd
Lagret av 31 brukere
Ingredienser
8
porsjoner
- 50 g smør, usaltet
- 60 g brunt sukker
- 60 g sukker
- 2 dl kremfløte
- 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 50 g smør, usaltet
- 60 g brunt sukker
- 60 g sukker
- 2 dl kremfløte
- 100 g mørk sjokolade, 70% kakao
Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.
Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt.
Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.
Server den lun eller avkjølt.
Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.

Bon appetit!
Kok opp smør, sukker og fløte i en tykkbunnet kjele under omrøring. La blandingen småkoke under konstant omrøring i ca 2 minutter.
Trekk kjelen av platen og rør i fløtemassen til den har avkjølt seg litt.
Brekk opp sjokoladen og rør inn litt om gangen. Rør til all sjokoladen er smeltet og sausen har blitt blank og tykk.
Server den lun eller avkjølt.
Legg over plastfolie for å hindre at det danner seg snerk.