Kryddersyltede plommer
1 h 30 min
Når du holder på vil kjøkkenet fylles med dufter som bringer deg tilbake til barndommen og mormors kjøkken.
Lagret av 64 brukere
Når du holder på vil kjøkkenet fylles med dufter som bringer deg tilbake til barndommen og mormors kjøkken.
Lagret av 64 brukere
Ingredienser
1
porsjoner
- 1 kg plommer
- 1 l vann
- sukker
- 2 stk vaniljestang
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
- 8 stk kardemommekapsler
Slik gjør du:
Unngå at skjermen går i dvale
- 1 kg plommer
- 1 l vann
- sukker
- 2 stk vaniljestang
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
- 8 stk kardemommekapsler
Dypp plommene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Flå av skinnet.
Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og resten av krydderiene.
La krydderlaken koke i 5 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i 5-10 minutter.
Plommene skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte. Løft plommene opp av laken og over på rene varme, varme glass.
Gi laken et nytt oppkok, og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Krydderiene kan varieres etter smak.

Bon appetit!
Dypp plommene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Flå av skinnet.
Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og resten av krydderiene.
La krydderlaken koke i 5 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i 5-10 minutter.
Plommene skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte. Løft plommene opp av laken og over på rene varme, varme glass.
Gi laken et nytt oppkok, og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Krydderiene kan varieres etter smak.