Kryddersyltede plommer

1 h 30 min
Lagret av 64 brukere
Kryddersyltede plommer
Lagret av 64 brukere

Ingredienser

1
porsjoner
  • 1 kg plommer
  • 1 l vann
  • sukker
  • 2 stk vaniljestang
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
  • 8 stk kardemommekapsler

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer
  • 1 l vann
  • sukker
  • 2 stk vaniljestang
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
  • 8 stk kardemommekapsler
Dypp plommene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Flå av skinnet.
Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og resten av krydderiene.
La krydderlaken koke i 5 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i 5-10 minutter.
Plommene skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte. Løft plommene opp av laken og over på rene varme, varme glass.
Gi laken et nytt oppkok, og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Krydderiene kan varieres etter smak.
woman cooking

Bon appetit!

Dypp plommene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Flå av skinnet.
Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og resten av krydderiene.
La krydderlaken koke i 5 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i 5-10 minutter.
Plommene skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte. Løft plommene opp av laken og over på rene varme, varme glass.
Gi laken et nytt oppkok, og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Krydderiene kan varieres etter smak.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Hvordan var din opplevelse i dag?