Syltede plommer
Det er flere måter å bevare de gode smakene lenge etter plommesesongen er over, som i plommesyltetøy, plommelikør eller ved å sylte eller hermetisere plommer. Perfekt å servere som en enkel dessert med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus.
De syltede plommene blir ekstra gode med ulike krydderier i glasset. Her er det brukt vanilje, kanel, nellik og stjerneanis, men krydderiene kan varieres etter smak og ønske.
Det er flere måter å bevare de gode smakene lenge etter plommesesongen er over, som i plommesyltetøy, plommelikør eller ved å sylte eller hermetisere plommer. Perfekt å servere som en enkel dessert med vaniljeis, pisket krem eller vaniljesaus.
De syltede plommene blir ekstra gode med ulike krydderier i glasset. Her er det brukt vanilje, kanel, nellik og stjerneanis, men krydderiene kan varieres etter smak og ønske.
- 1 kg plommer
- 1 l vann
- sukker
- 2 stk vaniljestang
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
- 8 stk kardemommekapsler
- 1 kg plommer
- 1 l vann
- sukker
- 2 stk vaniljestang
- 2 stk kanelstang
- 2 stk stjerneanis
- 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
- 8 stk kardemommekapsler
