Syltede plommer

1 t 30 min
79 har lagret denne
Hermetiske plommer på glass med vaniljestang
Foto: Sara Johannessen Meek
79 har lagret denne
1
porsjoner
  • 1 kg plommer
  • 1 l vann
  • sukker
  • 2 stk vaniljestang
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
  • 8 stk kardemommekapsler
Unngå at skjermen går i dvale
  • 1 kg plommer
  • 1 l vann
  • sukker
  • 2 stk vaniljestang
  • 2 stk kanelstang
  • 2 stk stjerneanis
  • 8 stk nellikspiker, eller hel allehånde
  • 8 stk kardemommekapsler
Dypp plommene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Flå av skinnet.
Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og resten av krydderiene.
La krydderlaken koke i 5 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i 5-10 minutter.
Plommene skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte. Løft plommene opp av laken og over på rene varme, varme glass.
Gi laken et nytt oppkok, og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
woman cooking

Bon appetit!

Dypp plommene i kokende vann til skinnet begynner å sprekke. Flå av skinnet.
Kok opp vann, sukker, splittet vanilje og resten av krydderiene.
La krydderlaken koke i 5 minutter. Legg i plommene og la dem trekke i 5-10 minutter.
Plommene skal bli gjennomvarme, men skal helst ikke bli for bløte. Løft plommene opp av laken og over på rene varme, varme glass.
Gi laken et nytt oppkok, og slå laken over plommene. Det er viktig at glasset blir helt fullt.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Sett på lokk og oppbevar plommene kjølig.
Finn flere oppskrifter:

Siste artikler fra Godt.no

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?