Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, eggeplommer, sukker og vaniljefrø over i en blender. Kjør det sammen i 30 sekunder.
Hell alt over i en stor vakuumpose og legg i vaniljestangen. Klem ut mest mulig av luften i posen og forseil (her er det lurt å la posen henge litt nedenfor benken når du forsegler slik at det ikke blir noe søl).
Legg posen i vannbadet og la den ligge der i 20-25 minutter. Vend litt på posen et par ganger underveis.
Løft opp posen når den er klar, legg den mellom et kjøkkenhåndkle og masser innholdet/posen i et par minutter. Dette er viktig for å oppnå best mulig konsistens. Avkjøl posen i isvann og la den ligge i kjøleskapet natten over for best resultat.
Serveres i skåler med friske bringebær.
Bon appetit!
Varm vannbadet til 82 grader.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, eggeplommer, sukker og vaniljefrø over i en blender. Kjør det sammen i 30 sekunder.
Hell alt over i en stor vakuumpose og legg i vaniljestangen. Klem ut mest mulig av luften i posen og forseil (her er det lurt å la posen henge litt nedenfor benken når du forsegler slik at det ikke blir noe søl).
Legg posen i vannbadet og la den ligge der i 20-25 minutter. Vend litt på posen et par ganger underveis.
Løft opp posen når den er klar, legg den mellom et kjøkkenhåndkle og masser innholdet/posen i et par minutter. Dette er viktig for å oppnå best mulig konsistens. Avkjøl posen i isvann og la den ligge i kjøleskapet natten over for best resultat.
Serveres i skåler med friske bringebær.
Finn flere oppskrifter:
Vil du lagre favorittoppskriftene dine? Lag deg en gratis konto