Til hovedinnhold

Vaniljesaus med bringebær

45 min

Smakfull sommerdessert. Bør ligge i kjøleskapet over natten for best resultat.

Lagret av 51 brukere
Vaniljesaus med bringebær

Smakfull sommerdessert. Bør ligge i kjøleskapet over natten for best resultat.

Lagret av 51 brukere

Ingredienser

4
porsjoner
  • 600 g bringebær, norske

Vaniljesaus sous vide

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme, store (ev. 6 mellomstore)
  • 100 g sukker, helst finkornet
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du:

Unngå at skjermen går i dvale
  • 600 g bringebær, norske

Vaniljesaus sous vide

  • 2.5 dl melk
  • 2.5 dl fløte
  • 5 stk eggeplomme, store (ev. 6 mellomstore)
  • 100 g sukker, helst finkornet
  • 1 stk vaniljestang
Varm vannbadet til 82 grader.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, eggeplommer, sukker og vaniljefrø over i en blender. Kjør det sammen i 30 sekunder.
Hell alt over i en stor vakuumpose og legg i vaniljestangen. Klem ut mest mulig av luften i posen og forseil (her er det lurt å la posen henge litt nedenfor benken når du forsegler slik at det ikke blir noe søl).
Legg posen i vannbadet og la den ligge der i 20-25 minutter. Vend litt på posen et par ganger underveis.
Løft opp posen når den er klar, legg den mellom et kjøkkenhåndkle og masser innholdet/posen i et par minutter. Dette er viktig for å oppnå best mulig konsistens. Avkjøl posen i isvann og la den ligge i kjøleskapet natten over for best resultat.
Serveres i skåler med friske bringebær.
woman cooking

Bon appetit!

Varm vannbadet til 82 grader.
Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha melk, fløte, eggeplommer, sukker og vaniljefrø over i en blender. Kjør det sammen i 30 sekunder.
Hell alt over i en stor vakuumpose og legg i vaniljestangen. Klem ut mest mulig av luften i posen og forseil (her er det lurt å la posen henge litt nedenfor benken når du forsegler slik at det ikke blir noe søl).
Legg posen i vannbadet og la den ligge der i 20-25 minutter. Vend litt på posen et par ganger underveis.
Løft opp posen når den er klar, legg den mellom et kjøkkenhåndkle og masser innholdet/posen i et par minutter. Dette er viktig for å oppnå best mulig konsistens. Avkjøl posen i isvann og la den ligge i kjøleskapet natten over for best resultat.
Serveres i skåler med friske bringebær.
Finn flere oppskrifter:
pear
Vil du lagre favorittoppskriftene dine?
Lag deg en gratis konto
Godt.no eies av Schibsted.
Annonse

Dagens beste tilbud

Vet du ikke hva du vil lage?

Prøv middagsruletten

Kast mindre mat.

Bruk det du har

Hvordan var din opplevelse i dag?