Nyttårsdessert - Sjokoladebombe med mokkakrem og anis
Med sjokoladebombe med mokkakrem og anis blir årets siste kveld et smakfullt høydepunkt! Er det en kveld i året du har planer om å koste på deg litt ekstra, er nyttårsaften kvelden å gjøre det på.
Vær oppmerksom på at angitt tid er beregnet etter mengde tid som blir brukt på kjøkkenet. Deler av denne oppskriften skal stå over natten, og denne tiden ikke regnet med.
Med sjokoladebombe med mokkakrem og anis blir årets siste kveld et smakfullt høydepunkt! Er det en kveld i året du har planer om å koste på deg litt ekstra, er nyttårsaften kvelden å gjøre det på.
Vær oppmerksom på at angitt tid er beregnet etter mengde tid som blir brukt på kjøkkenet. Deler av denne oppskriften skal stå over natten, og denne tiden ikke regnet med.
Ingredienser
Lys sjokoladekrem med anis
- 250 g lys kokesjokolade
- 1 dl lettmelk
- 1.5 stk stjerneanis
- 3.5 dl fløte
Moccakrem
- 350 g mørk kokesjokolade, 66 - 72 % til moccakremen
- 3 stykker eggeplomme
- 100 g sukker
- 0.5 dl kaffe, espresso
- 4 dl fløte, pisket til krem
Sjokoladeglasur
- 200 g mørk sjokolade
- 2 dl fløte
Slik gjør du:
Lys sjokoladekrem med anis
- 250 g lys kokesjokolade
- 1 dl lettmelk
- 1.5 stk stjerneanis
- 3.5 dl fløte
Moccakrem
- 350 g mørk kokesjokolade, 66 - 72 % til moccakremen
- 3 stykker eggeplomme
- 100 g sukker
- 0.5 dl kaffe, espresso
- 4 dl fløte, pisket til krem
Sjokoladeglasur
- 200 g mørk sjokolade
- 2 dl fløte
