«Brent hulder» - créme brulée med brunost
Dette er vinneren av «Årets beste bloggoppskrift» i konkurransen Årets matblogger 2014: en spennende vri på den franske klassikeren crème brûlée.
Vinneroppskriften er signert matblogger Trine Færaas bak Oliven og sjokolade.
Desserten får en norsk vri der en av eggeplommene er byttet ut med brunost, og som balanseres ut med et hint av lakris.
I denne oppskriften har Trine brukt huldreost som er en brunost fra Avdem gårdsysteri krydret med einebær, kvannfrø, og akevitt. De selges i velassorterte matbutikker med egen ostedisk.
- Hvis du ikke får tak i Huldreosten kan du bruke en annen mørk, søt brunost og eventuelt smake til med einebær og en liten skvett akevitt. Hold tilbake litt på fløten om du tilsetter akevitt så ikke det blir for mye væske, tipser bloggeren.
Når du lager brent hulder er det viktig at eggeblandingen ikke koker, for da blir det eggerøre og du må begynne på nytt.
- Server den gjerne med en en deilig stout med lakrisnoter, fortsetter hun.
Til oppskriften trenger du fire små ildfaste former og en gassbrenner.
Oppskrift og foto av: Trine Færaas / Olivenogsjokolade.com
Dette er vinneren av «Årets beste bloggoppskrift» i konkurransen Årets matblogger 2014: en spennende vri på den franske klassikeren crème brûlée.
Vinneroppskriften er signert matblogger Trine Færaas bak Oliven og sjokolade.
Desserten får en norsk vri der en av eggeplommene er byttet ut med brunost, og som balanseres ut med et hint av lakris.
I denne oppskriften har Trine brukt huldreost som er en brunost fra Avdem gårdsysteri krydret med einebær, kvannfrø, og akevitt. De selges i velassorterte matbutikker med egen ostedisk.
- Hvis du ikke får tak i Huldreosten kan du bruke en annen mørk, søt brunost og eventuelt smake til med einebær og en liten skvett akevitt. Hold tilbake litt på fløten om du tilsetter akevitt så ikke det blir for mye væske, tipser bloggeren.
Når du lager brent hulder er det viktig at eggeblandingen ikke koker, for da blir det eggerøre og du må begynne på nytt.
- Server den gjerne med en en deilig stout med lakrisnoter, fortsetter hun.
Til oppskriften trenger du fire små ildfaste former og en gassbrenner.
Oppskrift og foto av: Trine Færaas / Olivenogsjokolade.com
Ingredienser
- 3 dl kremfløte
- 2 dl matfløte, eller helmelk
- 0.5 stk vaniljestang
- 30 g sukker
- 40 g brunost, mørk og søt, gjerne huldreost
- 5 stk eggeplomme
- 30 g eggeplomme
- 0.25 ts salt
- 1 ts lakris, pulver
Slik gjør du:
- 3 dl kremfløte
- 2 dl matfløte, eller helmelk
- 0.5 stk vaniljestang
- 30 g sukker
- 40 g brunost, mørk og søt, gjerne huldreost
- 5 stk eggeplomme
- 30 g eggeplomme
- 0.25 ts salt
- 1 ts lakris, pulver
